Dolar

32,5266

Euro

34,9114

Altın

2.425,12

Bist

9.722,09

IMF'ye alternatif banka kuruluyor

Çin parlamentosu, BRICS ülkeleri tarafından oluşturulmasına karar verilen Kalkınma Bankası'yla ilgili anlaşmayı onayladı. Böylece bankanın kurucu anlaşması tüm BRICS ülkeleri tarafından onaylanmış oldu.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-01 20:26:31

IMF'ye alternatif banka kuruluyor
Çin'in Xinhua haber ajansı, imzanın 7 Temmuz'da Moskova'da yapılacak Yeni Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu toplantısına yetiştirildiğini yazdı. Öte yandan bankanın 9-10 Temmuz'da Rusya'nın Ufa kentinde yapılacak BRICS liderler zirvesine kadar faaliyete geçmesi bekleniyor.
 
Bankanın kurucu anlaşması Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'dan oluşan BRICS ülkeleri tarafından Temmuz 2014'te imzalanmıştı.
 
Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası'na alternatif olarak görülen 100 milyar dolar sermayeli Yeni Kalkınma Bankası'nın, kendi coğrafyası ve gelişen ülkelerdeki altyapı ve kalkınma projelerine finansman sağlaması bekleniyor.
 
'DÜNYA EKONOMİSİNİN İSTİKRARI AÇISINDAN ÖNEMLİ'
 
Çin'in Rusya Büyükelçisi Li Hui de Ria Novosti'ye önceki günlerde verdiği bir mülakatta, 'Yeni Kalkınma Bankası'nın BRICS içindeki işbirliği mekanizmaları açısından olduğu gibi, dünya ekonomisinin istikrarı açısından da büyük önem taşıdığını' söylemişti.
 
MERKEZİ ŞANGHAY'DA
 
Merkezi Şanghay'da olacak Yeni Kalkınma Bankası'nın ilk yönetim kurulu başkanı olarak Rus Maliye Bakanı Anton Siluanov belirlenmişti. Bankanın ilk başkanı da Asya Kalkınma Bankası'nın eski başkanı olan Hindistanlı bankacı Kundapur Vaman Kamath olacak.
 

Haber Ara