Dolar

32,5484

Euro

34,8892

Altın

2.436,02

Bist

9.645,02

IMF Başkanı'ndan 'sığınmacılar' yorumu

IMF Başkanı Lagarde, 'Sığınmacılar Avrupa ekonomisini güçlendirebilir' dedi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-21 01:39:36

IMF Başkanı'ndan 'sığınmacılar' yorumu

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, sığınmacıların Avrupa ekonomisini güçlendirebileceğini söyledi.

İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen “Dünya Ekonomik Forumu” kapsamında, “Finansın Dönüşümü” başlıklı oturumda konuşan Lagarde, “Sığınmacıların sayısındaki artış yukarı yönlü potansiyelleri içeren bir zorluk. Uygun politikalarla, bu zengin insan kaynağı herkes için faydalı olabilir” değerlendirmesinde bulundu. 

Lagarde, bu yıl küresel ekonominin ılımlı bir hızda büyümesinin beklendiğini ifade ederek, önümüzdeki dönemde küresel ekonomiye ilişkin bazı aşağı yönlü risklerin mevcut olduğuna belirtti.

Son dönemde Çin'e ilişkin endişelerin gereğinden fazla vurgulandığına işaret eden Lagarde, ülkenin daha istikrarlı ve sürdürülebilir bir ekonomik modele doğru ilerlediğini söyledi.

ABD Merkez Bankası Fed'in para politikasına da değinen Lagarde, “Eğer Fed faiz oranlarını artırıyorsa, bu aynı zamanda ABD ekonomisinin de çok kötü olmadığı anlamına gelir” dedi.

Haber Ara