Dolar

32,3301

Euro

35,0306

Altın

2.283,67

Bist

8.974,91

IMF Başkanı'ndan mülteci mesajı

IMF Başkanı Lagarde, 'her bir saniyede 30 insan yerinden ediliyor' açıklamasında bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-15 02:15:18

IMF Başkanı'ndan mülteci mesajı

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, "IMF - Dünya Bankası Bahar Toplantıları" kapsamında basın toplantısı düzenledi. 

IMF'nin 2016 ve 2017 küresel büyüme beklentisini sırasıyla yüzde 3,2 ve 3,5 olarak belirlediğini anımsatan Lagarde, dünya ekonomisinin zorluklara rağmen krizde olmadığını vurguladı.

Lagarde, öte yandan, dünyanın bazı bölgelerinde büyümenin kırılgan ve zayıf kaldığına işaret ederek, "Özellikle gelişen ülkeler ve yükselen piyasa ekonomileri, düşük emtia fiyatları, yüksek özel sektör borçları ve değişken sermaye akışlarını dikkatle izlemeli" ifadesini kullandı.

Finansal dalgalanmaların küresel ekonomiyi olumsuz etkilediğini de belirten Lagarde, ülkelerin sadece para politikalarına bel bağlamalarının yavaş büyüme ve düşük enflasyonu çözmeye yetmeyeceğinin altını çizdi.

Lagarde ayrıca, G20 ülkelerinin yüzde 2,1'lik ek büyüme taahhüdüne yönelik hedef tarihi 2018 yerine 2016'ya çekmesi çağrısında bulundu.

"Her bir saniyede 30 insan yerinden ediliyor"

Lagarde, yerlerinden edilmiş milyonlarca insanın küresel ekonomi için önemli etkileri olduğuna dikkati çekerrek, "Mülteci krizi konusunda daha fazla uluslararası işbirliğine ihtiyacımız var. Dünyada her saniyede neredeyse 30 insan yerinden ediliyor. Bu daha büyük, daha geniş kapsamlı ve daha cesur yaklaşımları ve güçlü işbirliğini gerektiriyor, sadece bir ülkenin problemi olarak görülemez" diye konuştu.

Uluslararası vergilendirme standartlarının geliştirilmesi gerektiğini kaydeden Lagarde, "Birçok şey küreselleşti ancak vergilendirme hale küreselleşemedi ve yerel düzeyde kaldı" görüşünü dile getirdi. 

Haber Ara