Dolar

32,5770

Euro

34,9051

Altın

2.439,54

Bist

9.645,02

IMF Başkanı Lagarde Tunus'ta

IMF Başkanı Lagarde Tunus'ta

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-08 18:10:29

IMF Başkanı Lagarde Tunus'ta
Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, "Tunus halkının sosyal ve ekonomik hedeflerine ulaşması için ekonomik düzenlemelerin yapılması zorunludur. IMF, kalkınma ve demokrasi yolundaki ilerleyişinde Tunus'un yanında yer almaya kararlıdır" dedi.

Lagarde, Tunus'ta Başbakan Habib el-Sayd ile ikili görüşmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında, "Kalkınma, ekonomik ilerleme ve istihdam sağlanmasının yanında iç ve dış yatırımcının güvenini kazanmak için ülkedeki güvenlik ve istikrarın korunması zorunludur" diye konuştu.

Ülkedeki banka sisteminin güçlü olması gerektiğini belirten Lagarde, dengeli vergi sistemi ve rekabete uyumlu iş çevresinin oluşturulmasının yanı sıra gelişmiş sosyal güvenlik yapısının önemine işaret etti.

IMF'nin geçen yıllarda ülkenin güvenlik durumu nedeniyle Tunus'un yanında yer aldığını hatırlatan Lagarde, "Tunus halkının sosyal ve ekonomik hedeflerine ulaşması için ekonomik düzenlemelerin yapılması zorunludur. IMF, kalkınma ve demokrasi yolundaki ilerleyişinde Tunus'un yanında yer almaya kararlıdır" ifadesini kullandı.

Lagarde, terör olaylarına ve zorluklara rağmen Tunus'ta siyaset ve ekonomide istikrar sağlanmasında genel anlamda başarılı olunduğunu vurguladı.

IMF'ye 2011'in ortalarında başkan olan Lagarde, 2012'de ilk kez Tunus'a gelmişti. Tunus ve IMF arasında yürütülen görüşmeler sonucunda 1 milyar 680 milyon dolar kredi anlaşması yapılmıştı.

Haber Ara