Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

IMF Başkanı Lagarde Kazakistan'da

IMF Başkanı Lagarde Kazakistan'da

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-24 12:25:17

IMF Başkanı Lagarde Kazakistan'da
Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde'ı kabul etti.

Kazakistan Cumhurbaşkanlığı basın ofisinden yapılan açıklamaya göre, Nazarbayev'in, Lagarde ile Cumhurbaşkanlığı Sarayında yaptığı görüşmede ikili iş birliği konuları ele alındı.

Cumhurbaşkanı Nazarbayev, görüşmede Kazakistan'ın bağımsızlığının ilk günlerinden itibaren IMF ile iş birliği yaptığını vurgulayarak, "Bağımsızlığımızın ilk dönemlerinde IMF hem teknik hem de mali destekte bulundu. Bağımsızlığımızın 25. yılında diğer eski Sovyetler Birliği ülkelerine göre Kazakistan kendini daha çok geliştirdi." dedi.

Kazakistan ekonomisinin zor bir dönem geçirdiğini ifade eden Nazarbayev, "Ham madde kaynaklarının fiyatındaki düşüş, yapısal reformlardaki gecikme ve Rusya ile Çin'deki mali durum gibi unsurlar ekonomimizi etkiliyor." yorumunda bulundu.

Nazarbayev, ekonomik krize rağmen ülkenin gayri safi milli hasılasındaki düşüşü engellediğine işaret ederek, "Bu sene de ülke ekonomisindeki olumlu dinamiği koruyacağımızı umuyoruz." ifadesini kullandı.

IMF Başkanı Lagarde ise, Kazakistan'daki ekonomik, sanayi ve altyapı reformlarını desteklediklerini belirterek, Cumhurbaşkanı Nazarbayev'e IMF ile yaptığı iş birliğinden dolayı teşekkür etti.

Lagarde, Kazakistan'a yaptığı ziyaret kapsamında, devlet kurumlarının ekonomi departmanları başkanlarının katılacağı IMF Bölge Konferansına katılacak.

Haber Ara