Dolar

32,5968

Euro

34,7917

Altın

2.492,22

Bist

9.524,59

IMF Başkanı: Kapsayıcı bir büyümeye ihtiyacımız var

IMF Başkanı Lagarde, 'Büyümeye ihtiyacımız var, ama kapsayıcı bir büyüme' şeklinde konuştu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-07 17:35:26

IMF Başkanı: Kapsayıcı bir büyümeye ihtiyacımız var

IMF Başkanı Christine Lagarde, global ekonomide gelişmelerin çok cesaret verici olmadığını, insanların yaşamlarını iyileştirilmesi için serbest ticarete, uluslararası işbirliğine ve bunların getireceği büyümeye ihtiyaç olduğunu söyledi. Ancak Lagarde, ihtiyaç duyulanın kapsayıcı bir büyüme olduğunu vurguladı.

IMF-Dünya Bankası güz dönemi toplantıları çerçevesinde düzenlenen toplantıda konuşan Lagarde, global ekonomide ihtiyaç duyulan kapsayıcı büyüme için birinci önceliğin düşük büyüme, istihdam ve ücretlerden kurtulmak olduğunu belirtti. "Bu parasal, ülkelerdeki sinerjinin maksimize edilmesi için parasal, mali ve yapısal tüm politika araçlarının kullanılması anlamına geliyor" diye konuşan Lagarde, yapısal reformların uygulanmasının ekonominin potansiyelini salıvermesinin anahtar olduğunu vurguladı.

'MAKROEKONOMİK VERİLERDEN FAZLASI GEREK'

Kapsayıcı büyümeyi başarmanın makroekonomik verilerden fazlasını gerektirdiğini ifade eden Lagarde, kapsayıcı büyümenin siyaseti, ulusal, bölgesel ve kültürel farklılıkları yansıtan sosyal kontratı da içermesi gerektiğini belirtti.

Kapsayıcı büyüme için ikinci şart olarak, herkese eşit bir rekabet ortamı sağlanması gerektiğini anlatan Lagarde, fırsat eşitliğinin artırılması, adil yük paylaşımının desteklenmesi ve rekabetin ve piyasalara erişimin korunması gerektiğini vurguladı.

Lagarde, tüm bu politikaların uygulanmasıyla ülkeler arasındaki gelir dağılımı eşitsizliğini azaltılacağını öngördüklerini söyledi.

"Görevimiz global ekonominin karşı karşıya olduğu ekonomik dönüşümü akıllıca yönetmek" diye konuşan Lagarde, bu şekilde herkes için daha büyük refahın başarılabileceğini söyledi.

Haber Ara