Dolar

32,4847

Euro

34,9497

Altın

2.439,52

Bist

9.716,77

İMC TV'nin yayınına son verildi

Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Hayatın Sesi Televizyonu ve İMC TV'ye polis baskınıyla mühürlendi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-05 03:46:16

İMC TV'nin yayınına son verildi

Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Hayatın Sesi Televizyonu ve İMC TV'ye polis baskın düzenledi. Hayatın Sesi Televizyonu'nun YouTube yayını durdurulurken, İMC TV'de ise canlı yayın sürerken stüdyoya ve rejiye giren polis, kanalı sansürledi.

İMC TV'nin kapatılması kararı, 29 Eylül'de yayınlanan 668 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında alınmıştı. Toplamda 20'den fazla yayın kuruluşu kapatılırken, kararın TÜRKSAT'a tebliğ edilmesinin ardından kanalların yayınları kesilmişti. 

Kapatma kararının ardından birçok parti, milletvekili ve gazeteci İMC TV'ye destek açıklamasında bulunmuştu. Bugün öğlen saatlerinde İMC TV'nin binasına giden polis, reji odasına girerek yayını kesti, ardından odanın kapısını mühürledi.

Polislerin yayını kestiği anlar canlı yayına yansırken, İMC TV Genel Yayın Koordinatörü Eyüp Burç, baskın yapan polislere şöyle seslendi: "Zalimler için yaşasın cehennem. Biz bütün darbelere karşıyız; darbeden darbe çıkaranlara da karşıyız."

Polisler yayını kesmeye çalıştığı sırada canlı yayının sürdüğü stüdyoda toplanan kanal çalışanları hep birlikte ‘Susma haykır, özgür basın haktır', ‘Özgür basın susturulamaz' sloganları attı.

Kanalda arama yapan polisler ise kanalının önce sesini ardından ise görüntüsünü keserek İMC TV'nin ekranlarını kararttı.

  

 

 

Haber Ara