Dolar

32,3851

Euro

35,1732

Altın

2.325,14

Bist

9.079,97

İmamoğlu, yüzbinlerce öğrenci okutan vakıflara desteğini kesti!

“Her şey güzel olacak” sloganıyla girdiği seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ekrem İmamoğlu, yüzbinlerce öğrenciye ilim-irfan öğretip onlara yurt olan Ensar Vakfı, TÜRGEV, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, TÜGVA, Daru’l Fünun İlahiyat Vakfı, Hoca Ahmet Yesevi Vakfı gibi kurumlarla yapılan protokolleri feshetti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-08-27 16:09:01

İmamoğlu, yüzbinlerce öğrenci okutan vakıflara desteğini kesti!

“Her şey güzel olacak” sloganıyla girdiği seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ekrem İmamoğlu, yüzbinlerce öğrenciye ilim-irfan öğretip onlara yurt olan Ensar Vakfı, TÜRGEV, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, TÜGVA, Daru'l Fünun İlahiyat Vakfı, Hoca Ahmet Yesevi Vakfı gibi kurumlarla yapılan protokolleri feshetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önceki gün Trabzon'da yaptığı konuşmada geçtiğimiz günlerde İstanbul'da yaşanan aşırı yağışlar sırasında şehir dışında olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu, “Aşkı ve davası olmayan; şehir, felaketin pençesinde kıvranırken önceliğini tatile verebilir. İşte İstanbul bunu yaşadı” sözlerine İmamoğlu bugün cevap verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı'nın sözlerini İstanbul için çok üzücü ve anlamsız bulduğunu söyledi.

İmamoğlu, tekrarlanan İstanbul seçimlerini kazandıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan randevu talebinde bulunmasına rağmen kendisine Cumhurbaşkanlığı'ndan hala bir yanıt gelmediğini de hatırlattı.

İmamoğlu daha sonra hükümete yakın vakıflara önceki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından aktarılan kaynaklara yeni dönemde son verildiğini açıkladı.

Buna göre İBB'den bundan böyle yurt inşaatı, bina kiralama, ulaşım-yeme-içme, bakım-onarım ve benzeri gibi kalemlerde yardım alamayacak olan vakıf ve dernekler şunlar:

ENSAR Vakfı, TÜRGEV, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, Darulfünün İlahiyat Vakfı, Hoca Ahmet Yesevi Vakfı ve TÜGVA (Türkiye Gençlik Vakfı).

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara