Dolar

32,3640

Euro

35,0107

Altın

2.325,50

Bist

9.094,41

İmamoğlu'ndan Küçükkaya ile görüşmesine ilişkin açıklama

Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım ile ortak yayının moderatörü İsmail Küçükkaya'yla yaptığı görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-18 16:24:49

İmamoğlu'ndan Küçükkaya ile görüşmesine ilişkin açıklama

Habertürk'ten Kübra Par'a konuşan CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, İsmail Küçükkaya ile Binali Yıldırım'la ortak yayından önce görüşmesine ilişkin açıklama yaptı.

İmmaoğlu, "İsmail Küçükkaya ile önceden buluştuğunuza dair bir iddia ortaya atıldı. Yüz yüze görüştünüz mü yayından önce?" sorusuna şöyle cevap verdi:

"Tabii ki. Bana geldi, zaten, "Sizinle görüşeceğim, ardından Sayın Binali Yıldırım'ı ziyaret edeceğim" dedi. Gizli görüşme derken, kameraların önünde değildi ama gizli de değildi. Oturduk, konuştuk. Sorular konusunda da, “Sizin ne soracağınıza karışmam ama konunun çemberi belli. İstanbul konuşulmalı, tamam ama İstanbul'da ikinci seçime niçin gidildiği de konuşulmalı. Bu en önemli mesele” dedim. Normal bir seçim değil ki bu. 31 Mart'ta bir seçim yaptık, 23 Haziran'da niçin bir seçim daha yapıyoruz? Niye bu ülke 3 ay daha seçimle boğuşuyor? Bunu millete anlatmamız gerektiği konusunda talebimi ilettim. Sorular, özel detaylar gibi konulara asla girmedim. “Siz aklınıza gelen her şeyi sorabilirsiniz” deyip, kendilerini uğurladım."

BİNALİ YILDIRIM ELEŞTİRİDE BULUNMUŞTU

Ak Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, görüşmeyi "gayri ahlaki" diyerek eleştirmiş, şunları söylemişti:

"Rakibimizin danışmanlarıyla birlikte yapılacak programın moderatörüyle programdan önce bir araya gelmiş olması gayri ahlaki bir durum. Bunun gizlenmesi ise felakettir. Madem bir yayın var beraber bir yayın var. İki aday var. Bir adayla görüşüp konuşulması, diğer adaydan bunun esirgenmesi, konuşulmamasının ne anlama geldiğini kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Bana Küçükkaya'dan yüz yüze görüşme talebi gelmedi. Önemli olan orada görüşülmesi, bana bir teklif gelmemesi ve bunun gizlenmesi açıkça bir eşitsizlik ve gayri ahlaki bir durumdur. Ben buradan Ekrem İmamoğlu'na, rakibime soruyorum; Böyle bir görüşmeyi neden benimle ve kamuoyuyla paylaşmadınız? Bunun cevabını rakibimden bekliyorum. İkincisi moderatör 2-3 dakika sürdü dedi bu görüşme için. Gerçekte ne kadar sürdü onun da cevabını bekliyorum."

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara