Dolar

32,5853

Euro

34,7947

Altın

2.507,22

Bist

9.693,46

İmamdan işaret diliyle hutbe

Kütahya'da bir imam cuma hutbelerini anlatırken aynı zamanda engelli vatandaşların anlayabilmesi için işaret diliyle de aktarıyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-04 16:36:18

İmamdan işaret diliyle hutbe

AA'nın haberine göre, Diyanet İşleri Başkanlığınca yürütülen proje kapsamında Kastamonu'da hutbe ve vaazları işitme engellilere işaret diliyle aktarabilmek için eğitim alan Şehitler Camisi İmam Hatibi Ahmet Aydın, Kütahya Halk Eğitimi Merkezi'ndeki kurslarla geliştirdiği işaret dilini, görevini yaparken aktif şekilde kullanıyor. 

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okuduğu cuma hutbelerini, işitme engellilere de ulaştırabilmek için işaret dilini kullandığını söyledi.  

"Hutbeleri anlamamalarına üzüldüğümden hutbeyi işaret diliyle sunmak için gayret gösterdim"

Yaklaşık 1 yıldır işitme engellilere Kur'an-ı Kerim de öğrettiğini belirten Aydın, "Kur'an öğrettiğim işitme engellilerimizden Allah razı olsun Kuran okumaya başlayanlar var. Bu işi eksiklik olarak gördüğümden dolayı daha da önemsedim. Hutbeleri anlamamalarına üzüldüğümden dolayı onlara hutbeyi de işaret diliyle sunmak için gayret gösterdim. Elhamdülillah bunu da başardık. Daha da arttırabileceğime inanıyorum" diye konuştu.

İşitme engelli vatandaşlar uygulamadan memnun

Cuma namazını Şehitler Camisi'nde kılan işitme engellilerden Emrah Eker de uygulamadan çok memnun olduğunu söyledi. Eker, "Biz her hafta cumaya gelsek de hutbeden hiçbir şey anlamıyorduk. Hocamın uygulamasından dolayı şimdi hutbeyi anlıyoruz. Uygulamadan oldukça memnun olduk" ifadelerini kullandı.

İşitme engelli Mevlit Dede de cuma namazı kılmanın kendileri için daha da anlamlı hale geldiğini vurgulayarak, "Hutbeler işaret diliyle anlatıldığı için ben çok memnun oldum, çok faydasını gördüm. Daha önceden böyle bir uygulama olmadığı için hep burada boş boş oturuyorduk. Ne için geldiğimizin bir anlamı yoktu. Hocam için çok dua ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber Ara