Dolar

32,3640

Euro

35,0107

Altın

2.325,50

Bist

9.094,41

İlker Başbuğ ve 18 sanığın dosyası Ergenekon'dan ayrıldı

Mahkeme, İlker Başbuğ'un da arasında bulunduğu 19 sanık ile ilgili davanın Ergenekon dosyasından ayrılmasına karar verdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-21 15:36:47

İlker Başbuğ ve 18 sanığın dosyası Ergenekon'dan ayrıldı

FETÖ'nün yargı yapılanmasını kapsamında kapatılan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 5 Ağustos 2013'te verilen mahkumiyet kararları Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nce bozulan Ergenekon Davası sanıklarının yeniden yargılanmasına İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Mahkeme, İlker Başbuğ'un da arasında bulunduğu 19 sanık ile ilgili davanın Ergenekon dosyasından ayrılmasına karar verdi.

DOSYALARIN AYRILMASI TALEBİNE TEPKİ

Savcının bu mütalaasına duruşma salonunda bulunan İlker Başbuğ ve eski subay olan diğer sanıkların avukatları tepki gösterdi. Dosyanın ayrılarak Yüce Divan'a sunulmasının davayı uzatacağını ve yarar sağlamayacağını savunan avukatlar, derhal beraat kararı verilmesini talep etti. Avukatlar, bu durumu FETÖ'nün aleyhe kullanabileceğini dile getirdi.

Sanık Veli Küçük'ün kızı da olan avukatı Zeynep Küçük söz alarak, "Haklarında talep bulunmayan sanıklar hakkında hiçbir talep olmaması boşluğa yol açtı. Savcılık makamı daha sonra, 'biz o sanıkların beraatlerine ilişkin talepte bulunacağız' diyor. Böyle bir şey olamaz, diğer sanıklar hakkında derhal beraat kararı verilmesi gerekir" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU? (HABERE GİTMEK İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ)

680230

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara