Dolar

32,5981

Euro

34,8100

Altın

2.509,08

Bist

9.471,40

İlk hedef Rakka'yı IŞİD'den almak

Suriye'de YPG'nin de aralarında olduğu 13 silahlı örgütün kurduğu 'Demokratik Suriye Güçleri'nin ilk hedefi IŞİD'in merkezi konumundaki Rakka'yı geri almak olduğu belirtildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-17 00:47:44

İlk hedef Rakka'yı IŞİD'den almak

Sputniknews.com'da yer alan habere göre; YPG, YPJ, El Senadid, Süryani Askeri Konseyi, Burkan El Fırat, Suwar El Reqa, Şems El Şemal, Lîwa El Selçuki, El Cezire Tugayları, Cebhet El Ekrad,  Çeyş El Suvar, Livai El Tehrir ve Liwai 99 Muşat adlı 13 örgütten oluşan 'Demokratik Suriye Ordusu Güçleri', Kasım ayında ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava ve silah desteğiyle Rakka'ya operasyon yapacak.

Operasyonda 20 bin savaşçının yer alması beklenilirken, Rakka'ya Kobani ve Telabyad bölgesinden eş zamanlı saldırı başlatılacak. Saldırıda sivillerin zarar görmemesi için vatandaşlara kenti terk etmesi için havadan bildiriler atılacak.

'DEMOKRATİK BİR SURİYE İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ'

Konuyla ilgili Sputnik'e konuşan Burkan El Fırat'ın Genel Komutanı Hakkı Kobani, demokratik bir Suriye için mücadele edeceklerinin altını çizdi. IŞİD ile mücadelenin temel hedeflerinden olduğunu vurgulayan Kobani, IŞİD neredeyse orada mücadele edeceklerini söyledi.

IŞİD'in merkezi olan Rakka'yı almak için operasyon yapacaklarını vurgulayan Kobani, operasyonun tarihi ve kaç kişiyle yapılacağının askeri mesele olduğu için konuyla ilgili bilgi veremeyeceğini ifade etti. 

Kobani, aldıkları bilgiye göre de IŞİD'in Rakka çevresinde mayın ve hendekler kazdığını kaydederek, ne kadar bomba, tuzak, mayın ve hendek olursa olsun örgütün elindeki Telabyad ve Sırrin'i aldıkları gibi Rakka'yı da alacaklarının altını çizdi.

Haber Ara