Dolar

32,3704

Euro

34,9837

Altın

2.326,16

Bist

9.071,41

İlk duruşmada 8 polis serbest

Van merkezli soruşturmada tutuklu 8 polis serbest bırakıldı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-10 11:27:22

İlk duruşmada 8 polis serbest

Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından usulsüz dinlemelere ilişkin emniyetteki "paralel yapı" iddialarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 25 Nisan'da, Van merkezli 9 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alındıktan sonra, "Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak, suç uydurmak, resmi belgede sahtecilik, gizliliğin ihlali ve hukuka aykırı verileri kaydetmek" suçlarından tutuklanan 8 polis ilk kez hâkim karşısına çıktı. 

Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, mahkeme heyeti sanıkların savunmalarını dinledikten sonra, tümünün tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi. 

Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 25 Nisan'da usulsüz dinlemelere ilişkin emniyetteki "paralel yapı" iddialarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında yakalama kararı çıkarılan 19 polisten 10'u Van'da, eski Van İstihbarat Şube Müdürü S.G. Gaziantep'te, 4. Sınıf Emniyet Müdürü İ.H.Y. ve bir komiser Kayseri'de, iki emniyet amiri Mersin'de, bir komiser Ankara'da, diğer emniyet mensupları da Aydın, Ordu ve Manisa'da gözaltına alınmış, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 18 polisten 12'si tutuklanırken, altı polis ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmıştı.

Avukatların tutuklamalara itirazı üzerine Van 1. Sulh Ceza Hâkimliği, altı polisin tahliyesine, diğer polislerin de tutukluluk halinin devamına karar vermiş, daha sonra aynı dosyayla ilgili yapılan operasyonda iki polis daha tutuklanmıştı.

Haber Ara