Dolar

32,3745

Euro

34,9906

Altın

2.326,10

Bist

9.100,75

İlk 48 saatte 69 köye girildi! Türk askeri ve ÖSO 7 km içeride!

Operasyonun ilk 48 saatinde 7.5 kilometre içeri giren TSK ve ÖSO, planlanandan çok daha hızlı ilerledi. Normal koşullarda operasyonun 4’üncü gününde ulaşılması hedeflenen, bölgeye 2’nci günde ulaşıldı. Toplamda 69 köye girildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-22 07:50:47

İlk 48 saatte 69 köye girildi! Türk askeri ve ÖSO 7 km içeride!

Habertürk'ten Çetiner Çetin'in aktardığına göre

- Özellikle Kırıkhan-Hassa hattının karşındaki Afrin'e bağlı Raco, Şedia ve Surki bölgelerinde çatışmaların yoğunlaştığı ifade edilirken, PKK'nın kontrol altında tuttuğu 21 nokta kullanılamaz hale getirildi.

- 130 kilometre genişlik ve 7-9 kilometre derinlikteki operasyon sahasında TSK, MİT ve ÖSO eşgüdümlü faaliyet yürüttü.

Afrin'e 9 koldan ilerleyen birlikler, PKK ve YPG kontrolündeki 69 köye girdi, 9'unu tamamen temizledi.

Raco ve Bülbül beldelerine bağlı Şenkal, Kurni, Bali, Edamanlı köyü ile Kita, Kordo ve Bibno çiftlikleri, Suriye Tel Tepesi, 240. Tepe ve 2 tepe daha ele geçirildi.

- Sınırın Türkiye tarafında kurulan 7 askeri üsten 3'ünün, “ileri askeri üs” olarak Raco, Kırmızı Köy ve Şedia'ya taşınacağı kaydedildi. Alandaki 2 bin 150 kişilik öncü askeri kuvvete, bugün alan kontrolü sağlayacak bin kişilik grubun ekleneceği öğrenildi.

- PKK'nın yollara döşediği 17 tuzak imha edildi.

- Bölgedeki 370 PKK'lı teröristin TSK hatlarından 7 kilometre geri çekildiği kaydedildi.

1805913_0337e98f6fab1c820209db233408b4ee

BEYAZ BAYRAK ÇEKTİLER

- Şırnak Silopi'deki Altubey Hudut Karakolu sorumluluk sahasından gözlenen PYD karakolu ile Yankale Hudut Karakolu sahasından gözlenen karakoldaki PYD flamasının indirildiği, yerine beyaz bayrak asıldığı belirtildi.

RUSYA-PYD TEMASI

- Afrin kent merkezinde panikleyen PYD yöneticilerinin Rusya ve Şam rejimi ile 4 görüşme yaptığı ve kenti Suriye rejimine devredebileceklerini ilettiği belirtildi. Teröristlerin Şam rejimine “Afrin'i birlikte savunalım” çağrısı da yaptığı ancak rejimin bu teklife sıcak bakmadığı öğrenildi.

- Alan takibi için sahadaki 3 İHA'nın günde 58 saatlik görüntü aktarımı yaptığı kaydedildi.

SİVİLLER PYD'NİN HEDEFİNDE

- Sivilleri doğrudan hedef almaya devam ederek Afrin'den Azez İlçesi'nin Kelcibrin Beldesi'ne saldırdı. 2 sivil hayatını kaybetti.

TUZAKLAMA YAPIYORLAR

- Örgütün Raco ve Şedia'da boşaltılan köylere 9 adet araçlı bomba bıraktığı bilgisi üzerine, aramalarda tuzaklara karşı önlemler alındı.

CEP TELEFONLARI TOPLANDI

- Bölgedeki riskler nedeniyle tüm asker ve ÖSO mensuplarının cep telefonları toplandı. Askerler, kriptolu telsizler kullanmaya başladı. PKK'nın 65 kilometrelik alanda iletişimini sağlayan verici ve röleleri de TSK'nın kontrolüne geçti. Böylece PKK'lıların uzun mesafede irtibatının kesildiği, kısa mesafe görüşmelerinin ise takip edildiği belirtildi.

MÜHİMMAT TÜNELİNE İMHA

Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, PKK/KCK/PYD-YPG örgüt tarafından Afrin'de mühimmat deposu olarak kullanılan tünelin tam isabetle vurulma görüntüsü, TSK tarafından basınla paylaşıldı. (İzlemek için TIKLAYINIZ)

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara