Dolar

32,5297

Euro

34,9041

Altın

2.437,57

Bist

9.716,77

Ilıcak ve Altan'ın tahliyeleri CHP'de krize neden oldu

Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan'ın FETÖ'nün medya yapılanması davasından tahliye edilme kararı CHP'de büyük krize neden oldu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-06 16:23:23

Ilıcak ve Altan'ın tahliyeleri CHP'de krize neden oldu

FETÖ'nün medya yapılanması davasında hapis cezasına çarptırılan sanık Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan'ın tahliyesi CHP'de krize sebep oldu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ sanığı gazetecilerin tahliyelerinden duyduğu memnuniyeti, partisinin grup toplantısında dile getirdi. Kılıçdaroğlu "Eren Erdem, Osman Kavala neden içeride? Sırrı Süreyya Önder siyasette önemli bir entelektüel. Bırakın siyaset adamını önemli bir entelektüel niye içeride? Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak, Selahattin Demirtaş hangi gerekçeyle içeride?" diyerek FETÖ sanıklarına destek oldu.

PARTİDE KRİZE NEDEN OLDU

Kılıçdaroğlu'nun bu tutumu ve yargılama sürecindeki tavrı CHP'nin ulusalcı kanadını rahatsız etti. Kemal Kılıçdaroğlu'na tepkiler de peş peşe geldi. CHP eski milletvekili Dursun Çiçek sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu'nu yerden yere vurdu. Çiçek, paylaşımında "Kılıçdaroğlu 'Burada' diye bağırttığı Ilıcak ve Altan kardeşlerine kavuştu" ifadelerine yer verdi. Karara CHP İzmir milletvekili Mehmet Ali Çelebi de tepki gösterdi. Çelebi "Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan tahliye olmuş...Bir süre ceza evinde yattılar." diye Ergenekon ve Balyoz davalarında hapis yatan isimlerini yazarak Kılıçdaroğlu'na cephe aldı.

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal da Kemal Kılıçdaroğlu'nun FETÖ sanıklarına sahip çıkmasını sert sözlerle eleştirmişti.

Haber Ara