Dolar

32,3325

Euro

35,1144

Altın

2.300,55

Bist

9.079,97

Ilgaz'da oteller sezona hazır

Ilgaz'da oteller sezona hazır

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-29 12:24:54

Ilgaz'da oteller sezona hazır
Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden olan Ilgaz Dağı'nda otel işletmecileri, pistlerde gerekli düzenlemeleri yaparak, sezon hazırlıklarını tamamladı.

Çankırı Kayak Antrenörleri Derneği Başkanı İmdat Yarım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede sezon başlangıcının kar yağışına göre değiştiğini belirtti.

Yaz boyunca Ilgaz Dağı'nın Çankırı tarafında kalan Yıldıztepe ve Doruk mevkilerinde çalışma yapıldığını anlatan Yarım, "Geçen yıl sezonun kapanmasına kısa bir süre kala Yıldıztepe Kayak Merkezi'nde bulunan telesiyejde arıza meydana gelmişti. Yaz döneminde bu arıza giderildi. Kayak merkezi düzenlendi, pistte gerekli çalışmalar yapıldı. Otelimizde gerekli bakımlar yapıldı. Şu anda Yıldıztepe Kayak Merkezi her şeyi ile 2015-2016 kayak sezonuna hazır" dedi.

Doruk mevkisindeki kayak merkezin de kışa hazır olduğunu ve kayakseverlerin yeni sezonu sabırsızlıkla beklediğini ifade eden Yarım, "Doruk bölgesinde de geçen yıl telesiyej yapıldı. Telesiyej açıldıktan sonra bazı bölgelerinde kaymalar oluştu ama yazın bu sorun da çözüldü. Telesiyej, alt kısmına beton duvar yaparak güvenli hale getirildi. Şu anda orası da yeni yıla hazır" diye konuştu.

Haber Ara