Dolar

32,5911

Euro

34,8651

Altın

2.502,94

Bist

9.675,13

IKYB'den askeri ve siyasi yardım talebi

IKBY Dışilişkiler Sorumlusu Mustafa'nın, Peşmerge'nin IŞİD ile daha etkin mücadele edebilmesi için NATO'dan askeri ve siyasi yardım talebinde bulunduğu açıklandı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-21 20:25:35

IKYB'den askeri ve siyasi yardım talebi

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Dışilişkiler Sorumlusu Felah Mustafa'nın, Peşmerge güçlerinin 'terör' örgütü IŞİD ile daha etkin mücadele edebilmesi için NATO'dan askeri ve siyasi yardım talebinde bulunduğu açıklandı.

Dışilişkileri resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, Felah Mustafa'nın IKBY'nin resmi temsilcisi olarak Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen 61'inci NATO Genel Toplantısı'na katıldığı belirterek, bölgedeki siyasi ve güvenlik gelişmeleri ele alan bir konuşma gerçekleştirdiği ifade edildi.

Söz konusu açıklamada Brüksel'de yaptığı konuşmadaki görüşlerine yer verilen Mustafa, "Kürdistan bölgesi 'terör' örgütü IŞİD'ten dolayı ciddi siyasi ve güvenlik tehdidi altındadır. Aynı zamanda çatışmalardan dolayı bölgeye akın eden sığınmacıların durumu ise her geçen gün kötüleşiyor" ifadelerini kullandı.

IŞİD'e karşı daha etkin bir mücadelenin sergilenmesi için Peşmerge güçlerine NATO'nun askeri ve siyasi destek verilmesinin hayati önem taşıdığının altını çizen Mustafa, "Özgür tüm ülkeler, sınır tanımayan bir ortak bir düşmanın tehdidi ile karşı karşıdır. Şuana kadar bu örgüt ile en ön cephede her gün çatışan Peşmerge güçleri, IŞİD'in ilerlemesinin önünde büyük bir kalkan olup, bozguna uğratılmasında önemli bir rol oynamıştır" değerlendirmesinde bulundu.

Kürt bölgesinin merkezi hükümet ile bütçe sorunu yaşaması ve bölgeye 2 milyon sığınmacının akın etmesine rağmen IŞİD'e karşı ilerlemelerin kaydedildiğini hatırlatan Mustafa, "Ekonomik ve sığınmacı krizine rağmen ön cephelerde başarılar yine elde ediliyor. Bu sorunların aşılması ve 'terör'le mücadele de ciddi adımların atılması için Kürdistan hükümetine NATO'nun askeri, siyasi ve insani yardımlarda bulunması çok önemlidir" diye konuştu.

Ortak düşman ve 'terör'le mücadele adı altında NATO'ya bağlı ülkelerin Kürt bölgesi ile daha iyi ilişkiler içerisine girmesinin önemli olacağı aktaran Mustafa,"Silahlı güçlerimizin silahlandırılması ve donatılması konusunda ciddi adımlar atılabilir. Çatışmalarda yaralanan Peşmergelerin tedavi edilmesi de başka bir yardım konusu olabilir" dedi.

Haber Ara