Dolar

32,5716

Euro

34,6591

Altın

2.505,57

Bist

9.524,59

İktisadi 15 Temmuz kapıda!

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-24 09:49:49

İktisadi 15 Temmuz kapıda!

Saldırıyorlar! Daha da saldıracaklar.

Bu yeni bir 15 Temmuz. Bekleniyordu. Sürpriz değil. Zaten seçimin erkene alınmasının sebeblerinden biri bu idi.

15 Temmuz'un arkasında kim varsa, bu işin arkasında da onlar var..

Batı Media'sı, finans analistleri, Rating kuruluşları hepsi fazla mesaide..

Türkiye'deki ekonomik büyümeyi durdurmak, kriz çıkarmak, borçlarını ödeyemez duruma düşürmek için “topyekûn saldırıyorlar”.

KKTC, TL'yi bırakma kararı alıyor ilk günden. Bu arada KKTC üzerinden bazı sermaye grublarının milyarlarca dolar kaçırdıkları haberi geliyor.

Birtakım işadamları da servetlerini yurtdışına çıkardılar. Sonra da borçlarını yeniden yapılandırmak için bankalarla masaya oturdular. Hepsi bu oyunun içinde değil. Hatta Türkiye'ye saldıranlar, bazı şirketlere de saldırıyorlar. Bu vesile ile onları boğmaya çalışıyorlar.

FETÖ'nün başından beri dolar 5 lira hedefi vardı. Daha önce piyasayı test ettiler. Bazı girişimler oldu, geri çekildiler. Şimdi saldırıyorlar..

Seçimden sonra göreceğiz. Bu tartışma, hareketler bize zarar veriyor, ama bu plan geri de tepebilir. Dolar çökebilir. Dünya dolar gerçeğinin farkına varabilir. Dolar kıskacındaki ülkeler bir araya gelip, yeni bir politika belirleyebilirler.

Bu kriz Ankara'nın ekonomi politikasında radikal kararlar almasına sebeb olabilir. Merkez Bankası ve para piyasasını düzenleyen kurumlar yeniden yapılandırılabilir. Bunun için güçlü bir hükümete ihtiyaç var.

Onlar iktidarı zaafa uğratmak isterken, bu millet 15 Temmuz'da yaptığının bir benzerini yaparak bu oyunu bozabilir. O zaman birilerinin evdeki hesapları çarşıya uymayabilir. Bize şer gibi gelen şeylerde hayır olabilir.

Aslında Erdoğan Londra'da ekonomi ve para politikası, faiz politikası ile daha fazla ilgileneceğini söylemesi, birilerini rahatsız etti. Faiz lobisi harekete geçti. Ne demek faizi düşüreceğiz!? Birilerinin çan'ına ot tıkar böyle bir şey..

Erdoğan da boş durmuyor. Arı kovanına çomak sokuyor. Erdoğan da saldırıyor. “Riba” onlar için vazgeçilmez. Riba kapitalizmin can damarıdır.

Ne garip, tam da böyle bir zamanda SP kimlerle birlik oldu!?

Para çıkışı konusunda Bitcoin de kullanılıyor. Türkiye Bitcoin fiyatları AB'den daha yüksek. Sakın yasaklamaya kalkmayın, hem işe yaramaz, hem kontrolü tamamen kaybedersiniz. Legal bir zeminde operasyonu izlemeniz, tedbir almanız, illegal operasyonların arkasındaki çevreleri engellemeniz ve cezalandırmanız gerekir.

Bu konuya hangi parti nerede duruyor, ne yapıyor, onu görmek gerek. Kim kimdir, kimlerle beraberler, kime hizmet ediyorlar, görmek istiyorsanız bu süreci yakından izlemeniz gerek..

Bakın, Gezi bileşenleri göreceksiniz, bu işte de birleşecekler ve ortak bir cephe oluşturacaklar. Bu işten siyasi bir kazanç elde etmeye çalışacaklar. Ama öte yandan deşifre olduklarının farkında değiller. Tosya'ya pirince giderken evdeki bulgurdan da olabileceklerini hesaba katmıyorlar..

Boykot, israf, kaynaklarımızı verimli kullanma, yardımlaşarak ve sabrederek bu saldırıyı da püskürteceğiz Allah'ın izni ile.

Türkiye'yi cezalandırmak istiyorlar. İslam dünyasını başsız bırakmak istiyorlar. Türkiye'yi zayıf düşürüp teslim almak istiyorlar.. “Dünya 5'ten büyük” dememizi istemiyorlar.

Türkiye dünyaya onlar açısından “kötü örnek” oluyor. Onu susturmaları gerek. Bu saldırıya karşı topyekûn direnmemiz gerekiyor.. Saldırıya destek verenleri ise mahkûm etmemiz gerekiyor..

Saldırının içimizdeki işbirlikçileri belli. FETÖ'cüler, PKK ve türevleri, DAEŞ, DHKP-C, BÇG kafalılar. Bunların Media, Mafia, Sermaye, Siyaset, Bürokrasi ve STK içinde uzantıları var. Kadrolarında her kesimden insanlar var.

Tabii, siz, 28 Şubat'ın ve 15 Temmuz'un uluslararası bağlantılarını sorgulamaya kalkarsanız, onlar da harekete geçerler.

Sahi Türkiye, FED / Dolar ve LİBOR operasyonlarını niye masaya yatırmıyor. Hatta bu konuda İstanbul'da uluslararası bir konferans çağrısı yapılması gerekir. Bu mesele sadece Türkiye'nin ya da İslam dünyasının meselesi değil, insanlığın ortak meselesidir. İslam ülkeleri, Arap ülkeleri, Afrika, Avrupa, Asya, Latin Amerika değil, tüm dünyanın önce siyasi aktörleri bir araya gelip bir irade ortaya koymaları gerekir. Sonra üniversiteler, STK'lar, iktisadi kuruluşlar, iş dünyası bu konuyu tartışmalı.

Mesela neden MÜSİAD ve IBF bu konuda ön alıp, inisiyatif üstlenmesin ki!

Dolar sorununu çözmeden “Altın para” da işe yaramaz. Çünkü altın da dolara bağlı. Altın fiyatı artmasa bile, petrol gibi, dolar artınca, altın fiyatı da artmış oluyor.

Dolar'dan kurtulma sorunu sadece bizim sorunumuz değil, ya da Çin, Hindistan ve Rusya'nın sorunu değil. Aynı zamanda Avrupa'nın, İngiltere'nin sorunu. Aynı zamanda Almanya ve Japonya'nın sorunu. Bu vesile ile doların egemenliğinden kurtulabiliriz. Bu adım “Dünya 5'den büyüktür” idealine ulaşma yolunda önemli bir adım olacaktır.

Ekonomi ve politika ikiz kardeştir. BM ile birlikte, IMF, Dünya Bankası, OECD ya da uluslararası ekonomik düzen, siyasi düzen ve uluslararası anlaşmalarla korunan hukuk düzeninin yeniden gözden geçirilmesi ve düzenlenmesi gerek.

Hem zaten, artık, 19.YY sonunda, savaş yıllarında, kapitalizm, komünizm ve faşizmin gölgesinde şekillenen kavram ve kurumlarla 21.YY'ı açıklamak, anlamak mümkün değildir.

2. dünya savaşı sonunda faşizm çöktü. Soğuk savaşla birlikte komünizm de çöktü. Bugün yaşanan kriz kapitalizmin krizidir.. Bunu görelim.

Bu operasyon bildik bir ekonomik durum değil. Bu bir operasyon değil. Birileri bize karşı topyekûn saldırıya geçti ise bizim de yeniden çok daha ciddi bir şekilde boykot konusunu yeniden düşünmemiz gerek.

Bizim bu gibi durumlara karşı zihnen hazırlıklı olmamız ve topluma bunu anlatmamız gerekiyordu. Kolay günde beraber olanların samimiyetlerini zor günlerde de göreceğiz..

Allahım! Bize güç ve kuvvet ver. Bizim ellerimizle zalimleri cezalandır ve mazlumlara yardım et ve bizi rızanın tecellisinin vesilesi kıl. Selâm ve dua ile.

 

Haber Ara