Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

İkinci El Otomobil Piyasası Düzenlemesi Memnun Etti

İkinci el otomobil piyasası düzenleyici ekspertiz yönetmeliği tüketiciyi mutlu etti

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-11 18:20:50

İkinci El Otomobil Piyasası Düzenlemesi Memnun Etti

15 Ağustos tarihinde yayımlanan ikinci el otomobil piyasası düzenleyici ekspertiz yönetmeliği, tüketici vizyonu çerçevesinde düzenlenmişti. Araçlarda çıkabilecek problemlere karşı çeşitli düzenlemeler yapıldı ve ekspertiz firmalarının vizyonları güncellendi. Yetki belgesi şartı, para transferi şekil ve usulleri netleştirildi. Garanti kapsamı gibi düzenlemeler artırıldı.

Oto ekspertiz firmalarında ikinci el otomobil piyasasına bağımlı olarak yoğunluk devam ediyor. Ekspertiz firmalarının sağladığı profesyonel analiz araçların satın alımındaki soru işaretlerini ortadan kaldırıyor.

İkinci el otomobil piyasası neden sebep ilişkisinden ziyade talebe paralel arttığından bu yükseliş ile doğrudan bağıntılı ekspertiz işlemleri de artışta. Normalleşme süreci başlaması ile tepe noktaya ulaşan ekspertiz işlemleri sayesinde Ağustos ayı ile yüz binlerce araç bu vizyon ile ekspertiz işlemine tabi tutuldu.

İkinci el otomobil piyasası azalacak dahi olsa otomobil piyasasındaki azalma tutulan modelleri etkilemeyecek gibi görünüyor. Sıfır araç arzının ikinci el otomobil taleplerinin katlarca üzerine çıkması gerekiyor. Sıfır araç alımında dahi ekspertiz yaptırmak isteyen müşterilerin sayısı da azımsanmayacak derecede fazla.

İkinci el otomobil piyasası sıfır araçlar ile rekabet değil bir uyum içerisinde olduğu gözlemlendi.  Bu noktada ekspertiz işleminin bu düzenlemeyle net bir yapıya kavuşturulması alıcıları memnun etmiş görünüyor.

Haber Ara