Dolar

32,5238

Euro

34,9344

Altın

2.438,27

Bist

9.716,77

İkinci El Araçlardaki Gizli Hasarları Tespit Etmek Zor Olabilir

Araçlardaki üretim tekniklerinin modernleşmesi sayesinde günümüzdeki otomobiller artık çok daha dayanıklı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-13 21:52:32

İkinci El Araçlardaki Gizli Hasarları Tespit Etmek Zor Olabilir

Her ne kadar Alman otomotiv üreticileri lüks hissiyata daha çok önem vererek araçların ömürlerinden kısıyor olsa da ikinci el araç almak artık eskisinden çok daha mantıklı durumda. Yüksek kaliteli araçları artık düşük fiyatlara almak mümkün. İkinci el araç satın alırken, mekanik aksamlar ve aracın test sürüşü bir soruna işaret etmese dahi, çoğu ciddi hasar veya bakımsızlığı yakalamak için bakılması gereken noktalar mevcut.
Eğilin
Araçlardaki gizli hasarları görmek için ilk yapabileceğiniz şey, eğilip bakmak. Tekerlere ve nasıl aşındıklarına bakın. Düzgün aşınmamış bir lastik, uzun süre yapılmamış veya gözardı edilmiş bir rot veya balans ayarına işaret edebilir.
Bagaja Bakın
Bagaj halısını kaldırın, stepneyi de yoldan çıkarın ve incelemeye başlayın. Bu alanda görülecek çamur, çamur izi, su izi, su birikmesi paslanma gibi durumlar daha kötü şeylere işaret ediyor olabilir. Örneğin Volkswagen Golf araçlarda tasarım hatası sebebiyle bu kısım çamurlukların altından kimi zaman su alabilmektedir.
Aracın kapılarını açıp eşiklere ve köşelere bakın. Buralardaki en ufak paslanma belirtisi dahi aracın sele maruz kalmış olabileceğine bir işarettir.
Bir ışık ile direksiyon sisteminin ve torpidonun altına bakın. Hoşunuza gitmeyen, tamir edilmiş ya da hasarlı gibi görünen durumlar tespit etmeniz aracın bakımlarının yetkili olmayan yerlerde yapılmış olabileceğine bir işaret olabilir.
Parlak Boyaya Dikkat
Metalik boya, parlayan bir araç herkesin istediği bir durum gibi gözükse de bir şeyleri gizlemek için de araçların ekstra parlak görünmesini sağlayacak kimyasallar kullanılabilmektedir. Araçta boya hasarını gizlemek için de bu yola başvurulabilir.
Motorun altına ve karter kısmına bakın, karter muhafazası özellikle Alman üretimi araçlarda plastic tercih edildiğinden bir hasarı tespit etmek de daha kolaydır. Buradaki plastik aksamda bir hata gözlemlemeniz ciddi sorunlara işaret edebilir.
İlk gözlemde bu sorunlardan birini görmeniz araçtan vazgeçmenize sebep olmazsa ya da hiçbir sorun görülmese dahi araç satın alımında her yerde önerilen tek bir şey var o da profesyonel ekipmanlarla aracın teste tabi tutulması.
Araçların yetkili servislerinde veya bu vizyona sahip ekspertiz firmalarında aracın detaylı ekspertizinin yapılması ve firmanın onay yetkisi kullanılarak aracın raporunun hazırlanması şart.
Hazırlayan: Vizyon Garage Oto Ekspertiz

Haber Ara