Dolar

32,4860

Euro

34,9489

Altın

2.430,73

Bist

9.716,77

İkinci El Araç Satışının En Çok Olduğu İller

İkinci el araç piyasası nasıl olduğu çok tartışılırken, bu konuyu şehir bazında mercek altına almak da önemli.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-11 18:25:45

İkinci El Araç Satışının En Çok Olduğu İller

İkinci el araç piyasası artık sahibinden otomobillerin direkt olarak online Pazar yerlerinde sunulmasıyla yürütülüyor. Buna rağmen ekspertiz gerekliliği ve kimi zaman işlemlerin daha kolay gerçekleştirilebilmesi adına ikinci el araçların özellikle kurumsal firmaların ikinci el araç satış ya da ikinci el araç değerlendirme, ekspertiz merkezlerinde gerçekleşebiliyor. İkinci el Passat, az kullanılmış BMW gibi isteklerle yola çıkan alıcılar özellikle bu lüks araçlar için hem ekspertiz hem galeri hizmetlerini aynı anda alabilmeyi talep edebiliyor. Bu vizyon ise özellikle lüks araçlar için ise satışının İstanbul'da gerçekleşmesi anlamına geliyor.

İkinci el araç satışı ve alımının en çok olduğu şehirler: İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Konya, Adana, Gaziantep, Mersin ve Kayseri olarak sıralanabiliyor.

En çok satan markaların toplam Eylül satışlarının ise yüzde 77'sini ikinci el araçlar kaplamakta. 29 bin adet satılan Volkswagen ise ikinci el pazarının lideri konumunda. İkinci el araç satışı için zorunluluk haline gelen ekspertiz raporları sayesinde araçların satış sonrası memnuniyetinin de daha yüksek olduğu tespit edilebiliyor. Büyük şehirlerde hızlı ekspertiz yapılması ve araç bolluğu sayesinde ikinci el araç satış piyasası artmaya devam eden bir tablo çiziyor.

 

Haber Ara