Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

İkinci bir karantina korkusu yüzünden Ruslar, tatil beldelerine kaçıyor

Rusya'da koronavirüs vakaları artmaya devam ederken ikinci bir karantinaya büyük şehirde yakalanmak istemeyenler tatil beldelerine akın ediyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-08 08:24:00

İkinci bir karantina korkusu yüzünden Ruslar, tatil beldelerine kaçıyor

Rusya'da koronavirüs vakaları artmaya devam ederken ikinci bir karantinaya büyük şehirde yakalanmak istemeyenler tatil beldelerine akın ediyor.

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) ekim ayında Soçi'de tatil talebinin iki kat arttığını ve otellerin tamamen dolduğunu açıkladı. Yetkililer Türkiye'nin yanı sıra Kırım'a seyahat talebinin de sürdüğüne dikkat çekiyor. Diğer yandan Soçi'de Kovid-19 vakaları rekor kırıyor. 

Konuyu haberleştiren Business FM, bilet fiyatlarının "yaz mevsimi ayarında" seyrettiğine dikkat çekiyor. Moskova'dan örneğin 7-18 Ekim tarihleri arasında bagajlı bir uçuş için gidiş-dönüş bilet fiyatı 14 bin rubleye yakın (1400 TL). Otel odası tutmak ya da daire kiralamak için ödenmesi gereken haftalık bedelse 8 bin ruble civarında.
 
ATOR yetkilileri, tatil talebindeki artışı birkaç sebebe bağlıyor. Sonbaharın yumuşak geçmesi, ertelenmiş talep ve uzun okul tatili bu sebeplerden bazıları.
 
Ancak Rusya vatandaşlarını tatil beldelerine çeken bir diğer sebep de Moskova başta olmak üzere büyük şehirlerde artan koronavirüs vakaları ve olası bir karantina ihtimali.
 
Fakat Business FM muhabirleri, tatil beldelerinde de durumun hiç de iç açıcı olmadığına dikkat çekiyor. Radyoya program yapan Sergey Baumgertner, Soçi'nin koronavirüsün yanı sıra diğer bulaşıcı hastalıklarla kaynadığını bildiriyor. Soçi'de tatil yapan Baumgertner'in kendisi de rotavirüse yakalanmış.
 
Gazeteci ve blogger Aleksandr Gornıy ise Kırım'da hastanelerin koronavirüs nedeniyle tıka basa dolu olduğunu söylüyor. Gornıy, kendi sağlık personeli yetersiz kalan cumhuriyete Rusya'dan 100 yeni hekim geldiğini aktardı. Hastanelerde yer bulmakta güçlük çeken halk ise endişeli ve tepkili.
 
Son 24 saatte Kırım Cumhuriyeti'nde tespit edilen koronavirüs vaka sayısı 118 ile rekor kırdı. Salgının başlangıcından bu yana cumhuriyette 5 bin 288 vaka tespit edilirken, 70 kişi hayatını kaybetti.
 
Bu arada 2. dalga korkusuyla Rusya'dan Türkiye'ye "uzun süreli gidiş" seçeneği de sosyal medyada tartışılıyor. Kimileri "Rusya'da kapalı kalmaktansa Türkiye sahillerinde olmanın daha iyi olduğunu" savunurken, karşıt görüşte olanlar "Salgında durum Türkiye'de Rusya kadar kötü" argümanını öne sürüyor. 
 
Kaynak: Türkrus

Haber Ara