Dolar

32,3228

Euro

35,1013

Altın

2.301,52

Bist

9.079,97

'İki yılda öğretmen açığını kapatacağız'

Maliye Bakanı Şimşek, öğretmen atamalarına değinerek iki yıl içerisinde tüm öğretmen açığını kapatacaklarını söyledi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-05 16:11:31

'İki yılda öğretmen açığını kapatacağız'

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti hükümetleri döneminde 475 bin öğretmen istihdam edildiğini, Ağustos'ta yapılacak alımla birlikte bu sayının yarım milyonu aşacağını bildirdi. Şimşek, "Önümüzdeki iki yıl içinde öğretmen açığının tamamını kapatacağız" dedi.

Şimşek, FOX TV'de katıldığı programda, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

"Başbakan Ahmet Davutoğlu size, 'Mehmet, ben emekliye 2 maaş ikramiye vermek istiyorum, bana bir formül bul' dese, bulamaz mısınız?" sorusu üzerine Şimşek, bunun üç türlü formülü olduğunu söyledi.

İlkinin, Merkez Bankası Kanunu'nu değiştirip, bara basmak olduğunu belirten Şimşek, bunun da enflasyona, liranın değer kaybetmesine ve sonuçta kaşıkla verilenin kepçeyle geri alınması anlamına geleceğini ifade etti. İkinci formülün de bütçe açığını patlatmak olduğunu anlatan Şimşek, "O zaman da Türkiye'nin borcu artar, vergi gelirleri faize gider. Üçüncü seçenek ise evet, verirsiniz ama 70 milyar liralık yeni vergi artışına gidersiniz, faturayı tüm millete çıkarırsınız. Bunun dışında yoktan var etmek sadece yüce Allah'a aittir" diye konuştu.

Araç saltanatı iddialarına ilişkin de Şimşek, kızının hasta olması nedeniyle sürekli Ankara-Gaziantep arası seyahat ettiğini, bu seyahatlerinde her zaman Anadolu Jet'in tarifeli uçağını kullandığını kaydetti. Şimşek, "Bu bir... İkincisi, CHP araç saltanatı edebiyatı yapıyor ama işçinin promosyon parasıyla Muğla Belediye Başkanı gitti, 330 bin avroya araba aldı" dedi.

Atanamayan öğretmenler

"Atanamayan öğretmenlerin sorunu nasıl çözülecek?" sorusu üzerine de Şimşek, AK Parti hükümetleri döneminde 475 bin öğretmen istihdam edildiğini söyledi. Bakan Şimşek, Ağustos'ta yapılacak alımla birlikte bu sayının yarım milyonu aşacağını bildirdi. Şimşek, önümüzdeki iki yıl içinde öğretmen açığının tamamını kapatacaklarını söyledi. Alımın neden bir anda değil de peyderpey yapıldığını da açıklayan Şimşek, "Siz bugün bir çırpıda açığı kapatayım derseniz, KPSS'den belki 20 almış, 30 almış insanları işe almak zorunda kalırsınız ama çocuklarımızın iyi eğitime ihtiyacı var" diye konuştu.

Haber Ara