Dolar

32,3731

Euro

35,0014

Altın

2.325,97

Bist

9.098,04

İki ülke arasında prensler savaşı

Suudi Arabistan’ın eski krallarından Fahd Bin Abdulaziz’in oğlu Abdulaziz Bin Fahd, BAE Veliahd Prensi Muhammed Bin Zayed’e twitter’dan nasihat verdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-09 18:23:48

İki ülke arasında prensler savaşı

TIMETURK | ÇEVİRİ

Suudi Arabistan'ın eski krallarından Fahd Bin Abdulaziz'in oğlu Abdulaziz Bin Fahd, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliahd Prensi Muhammed Bin Zayed'e, sosyal medya ağı Twitter üzerinde açılan bir hashtag ile eleştiri ve nasihatler yöneltti.

Bin Fahd, twitter üzerinden yönelttiği eleştirilerinde ayet ve hadislerden de örnek vererek BAE Veliahd Prensini uyardı. Bin Fahd, attığı tweetlerden birinde; "Allah (c.c), ‘Allah'a nankörlük edene ikram edecek yoktur' demiştir. Aynı şekilde, ‘onlara haber ver ki benim tuzağım şiddetlidir' demiştir. Resulullah (a.s) ise ‘her hain kendisine öncülük edenle hesaba çekilir' demiştir. Bizde onun gibi diyoruz" dedi.

“EL UZATIP MÜSLÜMANLARI ÖLDÜRÜYORSUN”

Muhammed Bin Zayed'in "BAE halkının güvenlik ve istikrarını bozacağını düşünerek halka elini uzatanın elini keseriz” yorumuyla paylaştığı bir fotoğrafa yorum yapan Bin Fahd, şunları yazdı: “Son paylaştığın fotoğrafta yazdığın gibi. Çok doğru kendi ülkende otur ve Allaha şükret. Eğer bunu yaparsan hepimiz sana gelir ve saygı gösteririz. Lakin sen Sind'den Mağrib'e kadar el uzatıyor ve Müslümanları öldürüyorsun. Öldürdüklerinin suçu neydi?"

NEDEN HAİNLİK YAPIYORSUN

Bin Fahd, sözlerini şöyle sürdürdü; "Eğer iktidar istiyorsan bize söyle ama Allah zaten sana iktidar vermiş. Müflis biri olsan da, Allah seni zengin etti. Ben işlediğin kişisel günahlarını sormuyorum tövbe edersen Allah'ı affedici bulursun. Soru şu; neden hainlik yapıyorsun?"

Fahd, eleştirilerine şöyle devam etti; "Allah'a şükredeceğine onunla savaşıyor musun? Allah'ın kulları arasına fitne girmesine mi sebep oluyorsun? Muhammed (sen değil) Allah'ın resulü Muhammed şöyle dedi; ‘Şeytan Arap yarımadasında kendisine ibadet edilmesinden ümidini kesmiştir', aynı zamanda müşriklerin Arap yarımadasından çıkarılmasını tavsiye etmiştir. Sen ise gelip oraya katedral mi kuruyorsun? Bundan daha kötüsü Buda Mabedi kuracağını açıklıyorsun? Putların yıkılmasından sonra yeniden mi put dikmek istiyorsun? Şeytan umudunu kesti ama sen halâ umudunu kesmemişsin. İblis bu adamda ‘kendimi görüyorum' der gibi. Allah'a tevbe et, kendi halini ve ifsat ettiklerini düzelt. Üzerimizden elini çek. Tövbe et Allah için hiçbir günah affedilmez değildir."

“KENDİNİ DÜZELT”

Fahd bin Abdulaziz, BAE Veliahd Prensi'ne nasihat ettiği tweetlerinde ise şunları söyledi:

"Ey Muhammed bin Zayed, Vallahi biz rahmetli baban Zayed'i ve anneni severiz. Senin için de şefkat duyuyorum kendini düzelt Allah'a karşı kibirlendin ve hem kendine hem başkalarına haksızlık ettin. Allah'ın savaştığı kişi kesinlikle helak olur. Halifeler biri onlara Allah için nasihat ettiğinde Allah'ın azametini düşünerek ağlardı. Gecenin karanlığında kalk ve tefekkür et. Şirk en büyük zulümdür."

DAHA ÖNCE DE “SERSERİ” DEMİŞTİ

BAE'nin Ortadoğu'daki karanlık adamları olarak bilinen Muhammed Dahlan ve diğer kişilere de değinen Fahd, Bin Zayed'e, Dahlan, Cefri ve diğerlerinden kendisine hayır gelmeyeceğini ve söz konusu kişilerin Ortadoğu'da korku ve fitnenin yayılmasında baş aktör olduklarını sözlerine ekledi.

Twitter'daki yazışmalarda Muhammed Bin Zayed'i savunan kişilere de cevap veren Fahd, "Yakamızdan düşün de Allah'ın azametini düşünelim. Allah'tan hepiniz için hidayet diliyorum" şeklinde konuştu.
Abdulaziz Bin Fahd, daha önce de BAE Veliahdı Muhammed Bin Zayed'e, sosyal medya üzerinden eleştiriler yönelterek, ona “Serseri” diye hitap etmişti.

Kaynak: Arabi21
Tercüme: İsmail Çoktan

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara