Dolar

32,3546

Euro

34,9507

Altın

2.325,47

Bist

9.079,97

İki ülke arasında 'kriz' çıktı

Macaristan'ın göçmenlere karşı kurmak istediği duvara Fransa'dan tepki geldi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-31 14:21:40

İki ülke arasında 'kriz' çıktı

AA'nın haberine göre, Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius'un Macaristan'ın göçmenlere karşı kurmak istediği duvara ilişkin yorumu Macar yönetiminin tepkisine yol açtı.

Fransa Dışişleri Bakanı Fabius, Macaristan'ın göçmenlerin yasa dışı yollardan girişlerini engellemek için inşa etmeye hazırlandığı duvarla ilgili Fransız Europe 1 radyosuna açıklamalarda bulundu. Duvarın Avrupa değerleriyle örtüşmediğini belirten Fabius, Macaristan'ın Avrupa içinde yer aldığını ve ortak değerlere saygı duyması gerektiğini söyledi.

Fabius, göçmen akınına karşı Macaristan tarafından alınan önlemlerin oldukça sert olduğunu ifade ederek "Hayvanlar için bile duvarlar inşa etmek kabul edilebilir değil" yorumunda bulundu.

Fransız diplomat Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Fransız bakanın yorumuna Macaristan'dan kısa sürede tepki geldi. Macaristan haber ajansı MTI, Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto'nun Fabius'un açıklamaları karşısında "şoke olduğunu" ve Fransa'nın Budapeşte Büyükelçiliği'nden bir diplomatın bugün Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığını bildirdi.

Bakanlığa çağrılan Fransız diplomatın kim olduğu belirtilmedi.

Macaristan, Sırbistan sınırından gelen göçmenlerin ülkeye girişini engellemek için 175 kilometre uzunluğunda ve 4 metre yüksekliğinde duvar inşa edeceğini duyurmuştu. Schengen bölgesinin doğusunda yer alan Macaristan, Avrupa'daki diğer ülkelere geçmek isteyen göçmenler için köprü niteliği taşıyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara