Dolar

32,3326

Euro

35,1213

Altın

2.302,72

Bist

9.079,97

'İki partiyle koalisyon olmayacağı anlaşıldı'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli, koalisyon için teknik olarak 3 partinin gerektiğini ancak bunlardan iki tanesiyle koalisyon yapılamayacağını gördüklerini belirtti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-17 14:11:11

'İki partiyle koalisyon olmayacağı anlaşıldı'

Nurettin Canikli, koalisyon görüşmelerine ilişkin AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, hem HDP hem de MHP'nin seçimden sonraki açıklamalarında olduğu gibi koalisyon yapmama ve muhalefette kalma stratejilerini devam ettirdiklerini söyledi.

Çok olağan dışı bir şey çıkmazsa üç seçenekten ikisinin devre dışı kalmış gibi göründüğünü anlatan Canikli, "Gerçi MHP ile kapılar tamamen kapatılmadı gibi ama Milliyetçi Hareket Partisi ile koalisyon ihtimali çok zayıflamış durumda" diye konuştu. 

Canikli, bu konuda temel nedenin AK Parti'den kaynaklanmadığını, tamamen MHP'nin muhalefette kalma isteği şeklindeki iradesinden kaynaklandığını kaydetti.

MHP'nin "Milletin kendilerine muhalefette kalma gibi bir görev verdiği" şeklinde değerlendirme ve kanaatlerinin bulunduğunu aktaran Canikli, "Dolayısıyla geriye Cumhuriyet Halk Partisi kalıyor. Şu anda görüşmeler CHP ile devam ediyor. İlk tur görüşmeleri de tamamlandı" dedi. 

Bakan Canikli,  koalisyon görüşmelerine ilişkin, şunları anlattı:

"Bu koalisyon görüşmelerini elbette AK Parti, Başbakanımız, Genel Başkanımız samimi şekilde sonuçlandırmayı hedefliyor. Bunu zaten başından beri bir strateji olarak ifade etti. 7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan sonucun bir koalisyon hükümeti kurması şeklinde anladığımızı ve milletin iradesinin bu yönde tecelli ettiğini hep söyledi. Dolayısıyla bunun gereğini samimiyetle yapmaya çalışıyoruz. Şimdi MHP ve HDP kendi iradeleriyle koalisyona yanaşmayınca CHP ile sürdürülmek zorunda. O da yapılacak. Bayramdan sonra ikinci tur görüşmeleri devam edecek."

Haber Ara