Dolar

32,3566

Euro

34,9482

Altın

2.325,18

Bist

9.079,97

İki ilde eğitime kar engeli

Şırnak ve Siirt'in bazı ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildiği duyuruldu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-03 16:01:41

İki ilde eğitime kar engeli

Şırnak'ta dün gece başlayan ve etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkilerken merkezde kar kalınlığı 25 santimetre, yüksek kesimlerde ise 1 metreye ulaştı. Kar yağışı sonucu merkez ve ilçelere bağlı 30 köy yolu ile Şırnak-Hakkari ve Şırnak-Siirt karayolları ulaşıma kapandı.

Valilikten yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ile merkez ilçeye bağlı belde ve köylerde, ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında bugün eğitime 1 gün ara verildiği bildirildi.

Siirt

Siirt'in Pervari ilçesinde de dün geceden bu yana etkili olan yoğun kar yağışı, devam ediyor. Özellikle Geçittepe bölgesinde kar kalınlığının 1 metreye ulaştığı, bazı köy yollarının ulaşıma kapandığı öğrenildi. 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise kar yağışı nedeniyle ilçe merkezindeki okulların 1, köy ve taşımalı okulların ise 2 gün tatil edildiği belirtildi.

Siirt'in Eruh Kaymakamlığından yapılan açıklamada da gece saatlerinde yoğun kar yağışının ardından köy yollarının kapandığı, bu nedenle taşımalı eğitimin yapılamadığı ifade edildi.

Açıklamada, aşırı soğuk ve buzlanma ile ulaşımda yaşanan zorluklar sebebiyle tüm köy okullarında eğitim ve öğretime bugün ara verildiği aktarıldı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara