Dolar

32,5004

Euro

34,9432

Altın

2.433,76

Bist

9.794,17

İki gazete arasında 'ByLock'çu muhabir' kavgası

Yeni Şafak Gazetesi ve Türkiye Gazetesi arasında 'ByLock'çu muhabir' gerilimi yaşandı. Her iki gazete de birbirleirni manşetten hedef aldı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-12 09:22:23

İki gazete arasında 'ByLock'çu muhabir' kavgası

TIMETURK | HABER MERKEZİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün medya yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında ByLock kullandığı iddia edilen 35 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Birgün gazetesinin editörlerinden Burak Ekici'nin yanı sıra aralarında Muhsin Pilgir, Ömer Faruk Aydemir, Sait Gürkan Tuzlu, Cüneyt Seza Özkan, Yusuf Duran, Ahmet Feyzullah Özyurt, Ahmet Sağırlı, Mutlu Özay'ın da bulunduğu isimler gözaltına alındı.

İKİ GAZETE BİRBİRİNİ HEDEF ALDI

Yeni Şafak Gazetesi olayı duyurduğu 11 Ağustos günü manşetinde "Medyada Bylock operasyonu" başlığı ile bir habere yer verdi. Burada Ahmet Sağırlı'nın eski Türkiye Gazetes yazarı olduğunu vurguladı.

f


TÜRKİYE'DEN YANIT GELDİ

Türkiye Gazetesi ise 12 Ağustos (bugün) tarihli gazete maneştinde "FETÖ'nün medya ayağına darbe" başlıklı bir haber yayınladı. Haberde şu ifadelere yer verildi:

"Bylock kullandığı için hakkında gözaltı ve tutuklama kararı olan gazeteci sayısı 330'u buldu. İçişleri'bde en dikkat çeken isimler; Yeni Şafak'ın Başbakanlık muhabiri Ayfer Mallı ile aynı gazeteden AA'ya geçen Cumhurbaşkanlığı muhabiri İlhan Toprak oldu. Yeni Şafak'ın 2 eski çalışanı ise halen firarda..."

e

Haber Ara