Dolar

32,3787

Euro

35,0516

Altın

2.326,54

Bist

9.076,20

İki çocuk annesinin okuma azmi

İki çocuk annesinin okuma azmi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-25 12:52:13

İki çocuk annesinin okuma azmi
Artvin'de yaşayan iki çocuk annesi 32 yaşındaki Berna Mungan, evlendikten 11 yıl sonra öğretmen olabilmek için başladığı üniversite eğitimini dereceyle tamamlayarak hayalini kurduğu mesleğine bir adım daha yaklaştı.

Mungan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, liseyi bitirdikten sonra 2000 yılında evlendiğini belirtti. Mungan evlendiğinde 18 yaşında olduğunu, dört yıl sonra çocuğunun dünyaya geldiğini anlatarak, "Çocuklarım okula başlayıncaya kadar ev hanımıydım. Çocuklarım büyüyüp okula başlayınca kendimi değerli hissettirecek bir şeyler yapmak istedim. Okuyup kendi paramı kazanmak, hayatta kimseye yaslanmadan ayaklarım üzerinde durmayı hayal ettim" dedi.

Öğretmenliğin çocukluk hayali olduğunu dile getiren Mungan, bunu gerçekleştirmek için dershaneye başvurduğunu ancak kayıt ücretinin biriktirdiği paranın üç katı olduğunu aktardı. Bunun üzerine dershane müdürü ile konuştuğunu, dershaneye başlayabilmek için verebileceği rakamı müdürün kabul ettiğini söyledi. Mungan, "Bana en uygun saatleri ayarlamaya çalıştım. Her şeyi ayarladım ve eşime uygun bir dille yaptıklarımı anlattım. Eşim başta bunun geçici bir heves olduğunu düşünse de ilk sınavda elde ettiğim başarı, yanıldığını kanıtladı" diye konuştu.

- Üniversite sınavını ilk seferde kazandı

Mungan, bir yıl boyunca düzenli ders çalışarak üniversite sınavına hazırlandığını, 2011 yılında girdiği sınav sonucunda İstanbul'da bir vakıf üniversitesinin sosyoloji bölümüne yerleştiğini belirtti.

Mungan, burada bir yıl eğitim gördükten sonra İstanbul'da polis olarak görev yapan eşinin Artvin'e tayininin çıktığını, bu nedenle Artvin Çoruh Üniversitesi'ne yatay geçiş yaptığını söyledi. Eğitimin başlamasına bir hafta kala bölümünün Hopa ilçesine taşındığını dile getiren Mungan, şöyle dedi:

"Hopa, Artvin'e yaklaşık 70 kilometre uzaklıktaydı. Anne, eş ve öğrencilik görevlerimin yanına her gün üç saatlik yol da eklenmişti ama hiçbir zorluk beni okuma aşkımdan vazgeçiremezdi. Eşim, okumam için gerekli parayı sağladı. Hem kendi hem de eşimin emeğini boşa çıkarmamak için şikayet etmeden çalıştım. Her gün saat 05.00'te kalkıyor, çocuklarımın ve eşimin kahvaltısını hazırlıyordum. Ardından çocuklarımı okula gönderip bazen dolmuş, bazen otomobilimle okula gittim. Bu zorlu süreç 3 yıl sürdü. Çok şükür hayalimi gerçekleştirdim. Hayalim olan öğretmenlik mesleğine atanabilmek için ilk basamak olan üniversiteyi bölüm dördüncüsü olarak bitirdim"

Öğretmenlik yapabilmek için KPSS'ye hazırlanan Mungan, insanların sorumluluklarıyla birlikte başarılarının da arttığına dikkati çekerek, "Evet sorumluluğum az değil, yüküm hafif değil ama yükümün çok olması beni yıldırmadı. Hayatta elde ettiğimiz şeyleri kıymetli yapanın verdiğimiz emekler olduğuna inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara