Dolar

32,5899

Euro

34,8243

Altın

2.507,99

Bist

9.524,59

İki Amerikan Üniveristesi'nin girişinde Kur’an ayetleri yer alıyor

İstanbul Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının yere serilmesi Türkiye'de büyük tepkilere ve soruşturmaya yol açarken, ABD'nin en köklü 2 üniveristesinin giriş duvarlarını İslam'ın ayetleri süslüyor.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-01 08:46:06

İki Amerikan Üniveristesi'nin girişinde Kur’an ayetleri yer alıyor

İstanbul Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının yere serilmesi Türkiye'de büyük tepkilere ve soruşturmaya yol açarken, ABD'nin en köklü 2 üniveristesinin giriş duvarlarını İslam'ın ayetleri süslüyor.

Ekran Resmi 2021-03-01 08.48.47

ABD'nin en köklü üniversitelerinden olan Yale Üniversitesi Kütüphanesi'nin girişinde Kuran-ı Kerim'in Alak Suresi'nin ilk beş ayeti yer alıyor.

art

Yine ABD'nin Harvard Hukuk Fakültesi Kütüphanesi girişindeki duvarda Kuran-ı Kerim'in Nisa Suresi'nin 135. ayeti yer alıyor.

“Ey iman edenler! Kendinizin veya anne babanızın ve akrabanızın aleyhine de olsa adaletten asla ayrılmayan, Allah için şahitlik eden kimseler olun.”

Amerikan Yüce Mahkemesi Binası'nın koridorunda bulunan frizin bir parçasına kanunların gelişmesine katkıda bulunan tarihsel kişiliklerin portreleri de yapılmış (1935). Bunlardan biri de Hz. Muhammed'dir.

ELHsYkaWkAAViX6

Temsilciler Meclisi'nin duvarına da yine prensip ve kanunlarıyla öne çıkan kişilerin kabartmaları yapılmıştır. Musa Peygamber, Amerika Birleşik Devletleri'nin kurucu babalarından Thomas Jefferson, Orta Çağ'ın en önemli Yahudi düşünürü ‘Musa bin Meymūn' lakabıyla anılan Maimonides, İngiliz Hukukçu William Blackstone, Fransa İmparatoru Napolyon gibi tarihsel kişilerin arasında Padişah Kanuni Sultan Süleyman da bulunmaktadır.

ELHsZUxWwAIUBNN

Ayrıca ABD Kongre Binası Kütüphanesi'nin kubbesinde yer alan resimde İslam tabula içindeki "Fizik" yazısını okuyan bir figür olarak resmedilmiştir. Fizik yazısı burada Müslümanlar'ın kimya, astronomi, cebir, algoritma, simya vs. konularındaki başarısını simgeler.

ELHsbPvW4AACTlg

Thomas Jefferson Kütüphanesi'nde özel bir odada bulunan Jefforson'ın kişisel kütüphanesi içinde George Sale tarafından çevrilmiş ve Jefforson tarafından paraflanmış iki cilt halinde Kur'an-ı Kerim bulunmaktadır. 

Haber Ara