Dolar

32,5232

Euro

34,9314

Altın

2.423,84

Bist

9.722,09

IKBY ve Bağdat arasında Musul anlaşması

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi başkanı Mesud Barzani, Musul konusunda Bağdat yönetimi ile anlaşmaya vardıklarını açıkladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-15 15:03:58

IKBY ve Bağdat arasında Musul anlaşması

Rudaw'ın aktardığı habere göre; IKBY başkanı Mesud Barzani'nin imzasıyla yapılan yazılı açıklamada Musul operasyonu ve bölgenin IŞİD'den arındırılmasının ardından Bağdat hükümeti ile yapılacak işbirliğine değinildi.

 “Bir süredir medyada, iç ve dış siyaset merkezlerinde Musul'un kurtarılması operasyonunun hazırlıkları ve IŞİD'in yenilgiye uğratılması gündemde. Musul'un kurtarılmasının Kürdistan Bölgesi için özel bir önemi var ve bu, Kürdistan Bölgesi'nin siyasi önceliğidir.

PEŞMERGE VE IRAK ORDUSU ARASINDA ASKERİ KOORDİNASYON

 Musul'un kurtarılması operasyonu için tüm hazırlıkların yapıldığını bütün taraflara bildirmeyi gerekli görüyorum.  Bu çerçevede Peşmerge Güçleri ile Irak Ordusu arasında anlaşma yapılmıştır.

 Anlaşmada, operasyonun nasıl olacağı, askeri güçlerin görev ve sorumlulukları ayrıntılı bir şekilde belirtilmiştir. Kürdistan Peşmerge Güçleri'nin anlaşmaya bağlı kalacağını bir kez daha bildirmek istiyorum.

 IŞİD SONRASI ÜST DÜZEY SİYASİ KOMİSYON

Peşmerge ve Irak Ordu güçleri arasında tam koordinasyon olduğu gibi, istenmeyen bir durumun yaşanmaması için de her türlü çaba gösterilmektedir. Ayrıca Erbil ve Bağdat, Musul'un kontrolü ve kurtarılması sonrası süreç için üst düzey bir siyasi komisyonun kurulması konusunda anlaşma sağlamıştır.

 Musul'un kurtarılması operasyonunun başarılı bir şekilde sonuçlanmasını, Musul halkının IŞİD terörünün zulmünden kurtulup kentten göç eden halkın da güvenli bir şekilde evlerine dönmelerini umuyorum.”

Haber Ara