Dolar

32,5873

Euro

34,7969

Altın

2.497,47

Bist

9.453,80

IKBY heyeti yarın Irak'ı ziyaret edecek

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nden (IKBY) bir heyet, yarın Irak'ı ziyaret edecek. IKBY Başkanı Mesut Barzani, görüşme öncesi yaptığı açıklamada, 'Bağdat ile sorunlara köklü çözüm bulmaya hazırız' dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-22 21:15:50

IKBY heyeti yarın Irak'ı ziyaret edecek
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nden (IKBY) bir heyet, yarın Irak'ı ziyaret edecek. IKBY Başkanı Mesut Barzani, görüşme öncesi yaptığı açıklamada, "Bağdat ile sorunlara köklü çözüm bulmaya hazırız" dedi.

IKBY Başkan Yardımcısı Kubat Talabani başkanlığındaki bir heyet, yarın Irak'a ziyaret gerçekleştirecek. Ziyaret öncesi heyet, IKBY Başkanı Mesut Barzani ile video konferans yolu ile toplantı yaptı. Toplantı sonrası bir açıklama yapan Barzani, iki tarafı razı edecek kapsamlı bir çözüm için çalışmaya hazır olduklarını vurguladı. IKBY'nin haklarını gözeterek her iki tarafın görevlerini, sorumluluklarını ve haklarını belirleyecek kapsamlı bir anlaşmaya hazır olduklarını dile getiren Barzani, "Bağdat ile sorunlara köklü çözüm bulmaya hazırız" dedi.

Başkan Barzani, Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların çözülmesinin bütün Iraklıların çıkarına olacağını ifade ederek, söz konusu çözümün bölge istikrarı için önemli bir faktör olduğunun altını çizdi.

Haber Ara