Dolar

32,3238

Euro

35,1348

Altın

2.305,13

Bist

9.079,97

IKBY'den o haritaya açıklama

IKBY bağımsızlık referandumu öncesi sokaklarda yer alan haritaya ile ilgili açıklama yapıldı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-24 13:38:29

IKBY'den o haritaya açıklama

Kuzey Irak sokakalrına asılan afişlerdeki haritada İran, Irak ve Suriye'nin bir kısmı ile Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, Akdeniz ve İç Anadolu bölgesinde yer alan harita ile ilgili açıklama yapıldı.

Yüksek Seçim ve Referandum Komisyonu, başkent Erbil'de bazı reklam panolarında referanduma destek amacıyla kullanılan haritaların, kendileri tarafından hazırlanmadığını bildirdi.

"BİLGİ SAHİBİ DEĞİLİZ"

Referandum için hazırlanan afişlerde büyük Kürdistan haritasının kullanıldığı öne sürüldü. Konuyla ilgili Rûdaw'a konuşan Bağımsız Yüksek Seçim ve Referandum Komisyonu Basın Sorumlusu Şoreş Hasan, böyle bir haritanın hazırlanmasıyla ilgili bilgi sahibi olmadıklarını söyledi.

Şoreş Hasan, komisyon tarafından hazırlanan haritada sadece Kürdistan Bölgesi ile idaresi dışındaki Kürdistani bölgelerin yer aldığını kaydetti.
Diğer haritaların ise özel şirketler tarafından hazırlandığı belirtildi. Kürdistan Bölgesi'nde yarın bağımsızlık referandumu düzenleniyor. Yurt dışındaki vatandaşlar ise elektronik oylama yöntemiyle oylarını kullanmaya başladı.

Haber Ara