Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

IKBY Başbakanı: Irak'ı bu hale getiren...

IKBY Başbakanı Barzani, 'Mezhep çatışmalarının körüklenmesinden dolayı Irak bugün içerisinde olduğu bu kötü hale geldi.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-08 17:06:16

IKBY Başbakanı: Irak'ı bu hale getiren...

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, IKBY'nin Erbilkentindeki Saad Abdullah Konferans Salonu'nda katıldığı bir programda, "Mezhep çatışmalarının körüklenmesi Irak'ı bu hale getirdi. Bu çatışmanın farklı bir versiyonda Kürdistan Bölgesi'nde meydana gelmesini istemiyoruz. Çünkü DEAŞ'ın başkent yaptığı Musul, hemen yanı başımızda." ifadelerini kullandı. 

IŞİD'ın en acımasız yüzünün Ezidi kadın ve çocukların kaçırılmasıyla ortaya çıktığını belirten Barzani, "Bu vahşiliğin üzerinde durmamız lazım. Bu uygulamanın tüm dinlerde hiçbir şekilde yerinin olmadığının iyi bir şekilde belirtilmesi lazım. İnsanların, DEAŞ ve onun gibi insanlık dışı örgütlerin yanlışlarına ve yalanlarına uymaması için toplumun uyarılması gerekiyor." diye konuştu.

Barzani, IŞİD'in askeri açıdan zayıflamaya devam ettiğini ancak örgütün bir daha ortaya çıkmasına yol açacak zeminin yok edilmesinin önemli olduğuna vurgu yaparak şunları kaydetti:

"Irak ordusuna bağlı güvenlik güçleri şu anda birçok koldan girdiği Musul'u almaya çalışıyor. Allah'ın izniyle en kısa zamanda ve en az zararla kent geri alınır. Ancak DEAŞ'ın ortaya çıkıp, 29 ay boyunca Musul ve diğer bölgeleri elinde tutmasının araştırılıp soruşturulması gerekiyor."

Haber Ara