Dolar

32,3644

Euro

34,9636

Altın

2.325,50

Bist

9.079,97

IKBY, 'bağımsızlığı' konuşmak üzere Bağdat'a heyet gönderdi...

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nden (IKBY) üst düzey bir heyet, IKBY'de gerçekleştirilmesi konuşulan bağımsızlık referandumu ve Kerkük'te IKBY bayrağının göndere çekilmesi krizine ilişkin görüşmelerde bulunmak üzere Bağdat'a gitti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-05 13:07:36

IKBY, 'bağımsızlığı' konuşmak üzere Bağdat'a heyet gönderdi...

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) heyetinde, IKBY Başkanı Mesud Barzani'nin temsilcisi olarak Başkanlık Divan Başkanı Fuad Hüseyin'in yanı sıra, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbüro Sekreteri Fazıl Mirani, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Politbüro üyesi Adnan Mufti yer alıyor.

Rudaw'ın aktardığına göre, Bağdat'taki ziyaretin ilk durağında heyet, Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum'la biraraya geldi.

2 günlük ziyaret kapsamında heyetin, Irak Parlamentosu Başkanı Selim Cuburi ve Şii Ulusal Koalisyonu Başkanı Ammar Hakim başta olmak üzere Sünni ve Şii liderle biraraya gelmesi bekleniyor.

Rûdaw'ın edindiği bilgiye göre, heyet Bağdat'la müzakere başlatacak. Daha sonra bu müzakere kapsamında siyasi partilerden kurulacak komisyon Bağdat'la referandum mekanizmasını ele alacak.

1027941694

'KERKÜK MESELESİNİ MÜZAKERE İLE ÇÖZMEK İSTİYORUZ'

Öte yandan, Kerkük'teki krize ilişkin açıklamada bulunan KYB'li Adnan Mufti, Iraklı yetkililerle parlamentonun Kerkük bayrağına ilişkin verdiği kararı görüşeceklerini belirterek, "Müsait olan herkesle görüşeceğiz çünkü bu konuyu diyalog ve müzakere ile çözmek istiyoruz" şeklinde konuştu. Kerkük İl Meclisi dünkü toplantısında, şehrin IKBY'ye bağlanması için referandum kararı almıştı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara