Dolar

32,3640

Euro

35,0107

Altın

2.325,50

Bist

9.094,41

IKBY, Bağdat ile anlaşmaya vardı

IKBY ile Bağdat'ın 'Kürt bölgeleri' konusunda anlaştığı açıklandı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-13 15:40:10

IKBY, Bağdat ile anlaşmaya vardı

Irak bölgesel Kürt Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin lideri olduğu Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) Yönetim kurulu üyesi Ali Awni, resmiyette Bağdat yönetiminin idaresinde olan, ancak fiili olarak Peşmergenin bulunduğu Kürt bölgeleri için Bağdat ile anlaştıklarını söyledi.

IKDP'nin resmi internet sitesine konuşan Ali Awni, Bağdat yönetimi ile Musul operasyonu konusunda yaptıkları görüşmelerde, Kürt yönetimi idaresi dışında kalan Kürt bölgelerinin Kürt bölgesel yönetimine devri konusunda anlaştıklarını söyledi. Irak ordusunun, Peşmerge Güçleri'nin kontrolündeki bölgeleri kullanarak Musul Barajı'na ilerlediğini belirten Awni, "Kürdistan Bölgesel Yönetimi, Irak ordusunun Kürdistan topraklarından Musul'a operasyon düzenlenmesini kabul etti. Buna karşılık olarak da Peşmerge güçlerinin, kontrolüne geçecek 'Kürdistan Bölgesi idaresi dışında kalan bölgeler'den çekilmeyeceği konusunda Irak hükümetini ikna etti" dedi.

Irak Bölgesel Kürt yönetimi, IŞİD'in Musul ve Irak'taki diğer bölgelere saldırması ve Irak ordusunun birçok yerden çekilmesinden sonra Kerkük başta olmak üzere birçok tartışmalı bölgenin yönetimini kendisi sağlıyordu. Resmiyette merkezi hükümete bağlı olan ancak, Kürt yönetiminin Peşmergeler ile yönetimini sağladığı bölgelerden Peşmergenin çıkmayacağı daha önce açıklanmıştı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara