Dolar

32,5716

Euro

34,6591

Altın

2.505,57

Bist

9.524,59

İİT 36. İcra Kurulu Toplantısı

İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamentolar Birliği Türk Grubu Başkanı Orhan Atalay, 'Ülkemizin bu hain örgütle yürüttüğü meşru mücadelesine tam anlamıyla destek vereceğine olan inancımız tamdır. Çünkü, bu örgüt faaliyetlerini sadece Türkiye'de sınırlı olmayan bu örgüt, sadece Türkiye'nin siyasi istikrarı, imajı, gelişmesi için bir tehlike arz etmiyor' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-17 11:35:41

İİT 36. İcra Kurulu Toplantısı
İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamentolar Birliği Türk Grubu Başkanı Orhan Atalay, "Ülkemizin bu hain örgütle yürüttüğü meşru mücadelesine tam anlamıyla destek vereceğine olan inancımız tamdır. Çünkü, bu örgüt faaliyetlerini sadece Türkiye'de sınırlı olmayan bu örgüt, sadece Türkiye'nin siyasi istikrarı, imajı, gelişmesi için bir tehlike arz etmiyor" dedi.

İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamentolar Birliği 36. İcra Komitesi Toplantısı TBMM'de başladı. TBMM Tören Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamentolar Birliği Türk Grubu Başkanı Atalay, Fettullah Gülen Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişiminden bahsederek, Türkiye'nin 15 Temmuz akşamı hain ve menfur bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldığını belirtti.

Atalay, darbe girişiminde sivil vatandaşlarında hedef alındığına dikkat çekerek şunları söyledi:

"Uzun geçen o elim gecede 250 vatandaşımız şehit olmuş,2 binden fazla yaralanmıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde yuvalanmış Fettullah Gülen Terör Örgütü üyesi çeşitli rütbelerden bir grup asker tarafından başlatmış olan teşebbüs, milletimizin, Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Meclis Başkanımızın, milletvekillerimizin kararlı duruşları, cesur karşı çıkışlarıyla akim kalmış, başarısız bırakılmıştır. 15 Temmuz darbe girişimiyle uluslararası camia ve dost ülkeler nezninde devletimizin her platformunda FETÖ terör örgütüyle ilgili dile getirmiş olduğumuz tezlerin haklılığı bir kez daha, çok daha açık şekilde ispatlanmıştır. Ülkemizin bu hain örgütle yürüttüğü meşru mücadelesine tam anlamıyla destek vereceğine olan inancımız tamdır. Çünkü, bu örgüt faaliyetlerini sadece Türkiye'de sınırlı olmayan bu örgüt, sadece Türkiye'nin siyasi istikrarı, imajı, gelişmesi için bir tehlike arz etmiyor. Çeşitli perdeler arasında, farklı maskeler ardında örgütlenmiş oldukları bütün ülkeler bizim 15 Temmuz gecesi yaşadığımız tehlikeyi bir şekilde beklemeliler. Bu örgütle mücadele etmek, sadece Türkiye ile sınırlı kalmamalı, bunların yuvalanmış olduğu bütün devletler bu mücadeleye iştirak etmelerinde fayda görüyoruz."

Haber Ara