Dolar

32,3712

Euro

34,9854

Altın

2.326,10

Bist

9.065,54

İhvan'dan 'terör listesi' kararına tepki

Müslüman Kardeşler yönetimi, teşkilatın 'resmen' terör örgütü listesine alınması kararını tanımadığını açıkladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-13 17:22:36

İhvan'dan 'terör listesi' kararına tepki

Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), “resmen” terör örgütü listesine alınması ile ilgili mahkeme kararını kabul etmediğini duyurdu.

İhvan'ın resmi sözcüsü Talat Fehmi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bu tür zalimce kararlar gerçekleri değiştiremez. Müslüman Kardeşler Teşkilatı katında bu kararın, yazıldığı mürekkebin değeri kadar bile kıymeti yoktur. Asıl terörist kim? Müslüman Kardeşler bir dava için mücadele etmektedir. Teşkilat silaha başvurmayı reddederek barışçıl bir devrimi tercih etmiştir.” ifadelerine yer verdi.

'KARAR YILDIRMAYACAK VE KORKUTMAYACAK'

Mısır yönetimi ile uzlaşma yapmayacaklarını da dile getiren Fehmi sözlerine şöyle devam etti:

''Kararlarınız Müslüman Kardeşler'i yıldıramayacak ve korkutamayacaktır. Kazanılmış haklardan geri adım olarak kabul edilecek hiçbir uzlaşma dosyasını ise açmayacağız. Kanuni haklarımızdan vazgeçilmesi gibi bir konu ise katiyen söz konusu değildir.''

Kahire Ceza Mahkemesi'nin 14 Nisan'da İhvan ve 215 kişinin 3 yıl süreyle ''terör listesi''ne alınmasına ilişkin kararı dün Mısır resmi gazetesinde yayımlanmıştı.

Mısır hükümeti, Aralık 2013'ten bu yana İhvan'ı yasaklı ''terör örgütü'' olarak kabul ederken, İhvan ise buna karşı çıkıyor.

Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin Şubat 2015'te onayladığı yeni kanun uyarınca dönemin Mısır Başsavcısı Hişam Berekat, 29 Mart 2015 tarihinde Müslüman Kardeşler Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ve diğer 17 üst düzey teşkilat üyesini terör listesine eklemiş, ancak Temyiz Mahkemesi bu kararı iptal etmişti.

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara