Dolar

32,3566

Euro

34,9482

Altın

2.325,18

Bist

9.079,97

İhvan'dan 'hükümet ile uzlaşı' açıklaması

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) 4 konuda taviz vermeyeceklerini belirten bir açıklama yayınladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-20 21:08:29

İhvan'dan 'hükümet ile uzlaşı' açıklaması

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Sputnik'in haberine göre 
Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), basında mevcut yönetimle uzlaşı ihtimallerine ilişkin haberlerin ardından 4 konuda taviz vermeyeceklerini belirten bir açıklama yayınladı.

İhvan'ın sosyal paylaşım sitesi hesabından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Daha önce de defalarca söylediğimiz ifadeyi bugün de yineliyoruz, meşru yönetimden feragat etmeyeceğiz, şehitlerin ve yaralıların haklarını gözeteceğiz, tutukluların özgürlük ile halkın onurlu bir yaşam hakkından vazgeçmeyeceğiz ve hain bir katille uzlaşmayacağız.

Açıklamada ayrıca İhvan Rehberlik Konseyi Başkan Yardımcısı İbrahim Munir'in uzlaşı meselesi kapsamındaki ifadelerinin de teşkilatın ilke ve tutumunu teyit ettiği savunularak ‘devrim güçleri ve devrim sembollerine' 25 Ocak devrimi ve hedeflerini tamamlama çağrısında bulunuldu.

NE OLMUŞTU?

İhvan Rehberlik Konseyi Başkan Yardımcısı İbrahim Münir, Vatan TV'de yayınlanan programa telefonla katılarak "İhvan, darbeci hükumetle uzlaşma fikrini ortaya atmadı ve atmayacak" demişti.

İşte Münir'in o ifadeleri:

"Eğer ki askeri darbecilerle uzlaşmak konusunda bir karar alındığını farz etsek, uzlaşma sadece Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile yapılabilir. İhvan hükümete yönelik susmayı tercih ederek, hiçbir pazarlığa girmedi. Allah'a tevekkülün sonucu olarak darbeciler ve onlara destek olan herkes sürüne sürüne halkına gelerek af dileyecekler."

Münir, programcının 'hükumetle herhangi bir şekilde hükümetle uzlaşma olup olmadığı' sorusu üzerine, doğrudan veya dolaylı olarak asla öyle bir uzlaşmanın olmadığını kesin bir dille reddettiğini söyledi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara