Dolar

32,3798

Euro

35,0479

Altın

2.326,91

Bist

9.145,21

İhtiyaç sahiplerinin olduğu her yerde “Önce İnsan” olarak varız

Önce İnsan; Uluslararası Kadın ve Çocuklarla Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nuray Canan Songür: “Yurt içi ve yurt dışı yardımlarla ihtiyaç sahiplerine kol kanat germek istiyoruz. Suriye, Irak ve Tanzanya’daki faaliyetlerine ramazan sonrası da hız vererek farklı coğrafyalardaki insanlara ulaşmak hedefimiz”

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-05-22 15:31:50

İhtiyaç sahiplerinin olduğu her yerde “Önce İnsan” olarak varız

Önce İnsan; Uluslararası Kadın ve Çocuklarla Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nuray Canan Songür,  bitmekte olan ramazan ayı ve  bayram öncesi TIMETURK'e yaptığı açıklamada hizmetlerinin sadece bu ayla sınırlı kalmayacağını, yurt içi ve yurt dışı ihtiyaç sahiplerine ulaşabilmek ve onlara yardım eli uzatabilmek için hizmetlerinin aksamadan devam edeceğini kaydetti.

YETİM VE KİMSESİZLERİN DAİMA YANINDAYIZ

once3

Açlık, sefalet, kuraklık ve savaş gibi nedenlerle dünyanın değişik bölgelerinde mağdur durumda bulunan insanlara  “yanlarında olduklarını” hissettirmek için canhıraş bir mücadele verdiklerini söyleyen Songür, dernek olarak hiçbir sınıf, din, dil, ırk ve cinsiyet   ayrımı gözetmediklerini  hatırlattı.

once6

Ramazan ayı boyunca koronavirüs  pandemisine  rağmen Suriye, İdlib çadır kentinde yaşam mücadelesi veren kadın ve çocuklara ulaşarak ihtiyaçlarını temin ettiklerini, oradaki mutfaklarda hazırladıkları sıcak iftar yemeklerini ise paketleyerek servis ettiklerini söyleyen Songür,” Bayram öncesi Suriye'deki yetimhanelerde kalan kimsesiz çocuklara bayram kıyafeti ve ayakkabı hediye ederek bir nebze de olsa bayrama sevinçle girmelerine vesile olabilmek bizim için çok önemliydi” dedi.

İHTİYACIN OLDUĞU HER YERDE OLMAK ÖNEMLİ

once2

Sadece bu bölgelerde değil ihtiyacın olduğu tüm bölgelerde hizmet ağlarını genişletmekte kararlı olduklarını yineleyen  Songür sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yurt içi öncelikli olmak üzere bu ramazanda  İdlib'deki güvenli bölgede yetim çocuk ve eşi engelli annelere ulaşmaya gayret gösterdik. Türkiye'deki ekibimiz ekmek, pide ve talebe bağlı olarak Kur'an-ı Kerim öncelikli koliler dağıtarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı başardılar. Tanzanya'nın köylerine kadar bu yardımları ulaştırabilmek bizim için çok önemliydi. Pandemiden kaynaklı toplu iftarlar verilemese de evlerine biz bu hizmeti götürdük. Bayram yaklaşırken çocukları sevindirmemiz de bizim için motive kaynağı oldu. Gönül ister ki; elbette bu yardım eli sadece bu bölgelerde sınırlı kalmasın. Afrika'nın diğer ülkelerine de ulaşmayı imkanlarımız dahilinde arzu etmekteyiz"

GÖNÜLLÜ SAHA EKİPLERİ  İŞ BAŞINDA

once4

Hayırseverlerin kendilerine ulaştırdıkları zekat ve fitreleri ihtiyaç sahiplerine ilettiklerini,  kendilerine yönelik güvenin tesisi açısından yaptıkları hizmetleri videolu kayıtlarla yardımseverlere  ulaştırdıklarını da belirten Songür sözlerini şöyle tamamladı:

”Bu zamana dek Suriye'de 1500, Afrika'da 800 kadar kişiye iftar verirken aylık 3 bin kadar ekmek ve pide dağıtımına vesile olduk. Bayram sonrasında Afrika ülkelerinde su kuyusu açma ve mescit yapımına da ön ayak olmak niyetindeyiz. O bölgelerde diğer gönüllü sivil toplum kuruluşlarıyla irtibat halindeyiz. Yine ülkemizde yetimhanelerin yanında olmaya devam edeceğiz. Bizler kurumsal ve gönüllü saha çalışanları olarak halkımızın yardım ve hayır işlerinde sadece birer yardım köprüsü görevi görmekteyiz”

once5

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara