Dolar

32,6011

Euro

34,8170

Altın

2.493,56

Bist

9.473,85

İhracatçılar, Zeybekci'yi talebini sundu

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile bir araya gelen ihracatçılar taleplerini iletti...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-09 06:25:13

İhracatçılar, Zeybekci'yi talebini sundu

Habertürk'te yer alan bilgide; Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile görüşen ihracatçılar, Süleyman Demirel'in başbakanlığı döneminde nakit olarak uygulanan “uzak yol primi” desteği talebinde bulundu. İhracatçılar, kur ve marka desteği de talep etti. Zeybekci, dün Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) heyetini kabul etti. İhracatçılar, “4 yıldır yerimizde sayıyoruz. Bunu zıplatacak Bir şey lazım” diyerek Bakan Zeybekci'den, lojistik, kur ve marka desteği talebinde bulundu.

NAVLUN DESTEĞİ

İhracatçılar, uzak ülkelere açılmak için navlun desteği isterken, taşımacılık maliyetleri nedeniyle uzak pazarlarda rekabet edemediklerini belirtti.

Bakan Zeybekci'ye, “Çin'den eskiden 4 bin dolara gelen bir konteyner, şu anda 400 dolara geliyor. Aradaki farkı Çin, devlet olarak karşılıyor” dedi. İhracatçılar, navlun masrafının ülkesine göre yüzde 100 ile yüzde 25'e varan oranlarda desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

BAKAN ZEYBEKCİ: ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Zeybekci, “Sorunlarınızın farkındayız. Ne yapabileceğimize bakacağız. Elimizden geleni yapacağız” dedi. Ayrıca taleplerin damping soruşturmasına yol açmadan formüle edilmesi de istendi

Haber Ara