Dolar

32,3124

Euro

35,0549

Altın

2.279,12

Bist

9.022,69

İHH tabutla çağrı yaptı: 'Lütfen evde kalın!'

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, İHH temsilciliği, korona virüsü salgınına karşı vatandaşları tabutla uyardı. Bir tabut üzerine, 'Bu okunan salâların senin ve sevdiklerinin olmasını istemiyorsan evde kal' yazıldı. Çekilen video sosyal medyada büyük ilgi gördü.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-25 16:31:46

İHH tabutla çağrı yaptı: 'Lütfen evde kalın!'
Bursa'nın İnegöl ilçesinde, İHH temsilciliği, korona virüsü salgınına karşı vatandaşları tabutla uyardı. Bir tabut üzerine, "Bu okunan salâların senin ve sevdiklerinin olmasını istemiyorsan evde kal" yazıldı. Çekilen video sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Virüs salgınına karşı 65 yaş ve üstü kişilerin evlerinden çıkmaları yasaklanmasına rağmen bazı vatandaşların yasağa uymaması üzerine İHH tarafından video hazırlandı. Videoda bir tabut üzerine, "Bu okunan salâların senin ve sevdiklerinin olmasını istemiyorsan evde kal" yazıldığı görülüyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan İHH temsilcisi İlhan Tatlı, "Korona virüsünden dolayı binlerce insan öldü ve ölmeye de devam ediyor. Daha fazla can kaybının olmaması için devletimiz çağrı üstüne çağrı yaparak evde kalmamız gerektiğini söyledi. Ama maalesef sokaklarımız ve caddelerimiz hala insanlarla dolu. İHH olarak 65 yaş ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Yeter ki bize ulaşın" dedi.

Haber Ara