Dolar

32,3184

Euro

35,1145

Altın

2.295,76

Bist

9.050,61

İHH sadece hayır kapılarından birisidir

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan yardımcısı Serkan Nergis,

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-04-01 09:02:08

İHH sadece hayır kapılarından birisidir

Sezai Erhan  yeniakit.com.tr

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Serkan Nergis, işten çıkarılanlar ve gündelikçi olarak geçinen ihtiyaç sahibi ailelere 10 milyon liralık nakdi yardım ile 100 bin aileye kumanya dağıtımı yaptıklarını açıkladı.

Tüm gücümüzle Türkiye için biraradayız

Nergis sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İHH olarak kuruluşumuzdan bugüne, Türkiye'den dünyanın 135 ülkesine uzanan bir yardım köprüsü olma vazifesini üstlendik. Ülkemizde dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki kriz bölgelerinde mazlum duruma düşmüş insanlara elemizden gelen desteği vermeye çalıştık. Şuan ise İHH olarak tüm gücümüzle Türkiye için biraradayız. Yakın zamanda gerçekleştirilmesi planlanan ramazan çalışmalarımızı kriz bölgeleri haricinde durdurarak ülkemizdeki vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda kullanmayı kararlaştırdık” ifadelerini kullandı.

Bu kampanya sosyal dayanışma çağrısıdır

Serkan Nergis, “Bu doğrultuda biz İHH'yı oluşturan tüm bireyler olarak elimizden gelen sorumluluğu üstlenmeye hazırız ve elimizi taşın altına koyuyoruz. Bu kampanya temelinde bir yardım kampanyası değil sosyal dayanışma çağrısıdır. Çağrımız şudur ki Rabbimizin buyruğu üzerine önce ihtiyaç sahibi yakın akrabalarınıza komşularınıza ve çevrenize az çok demeden infak ederek millet olarak ortak bir dayanışma ortaya koyabiliriz” dedi.

Önce yakınlarınıza destek olmanızdır

Nergis, “İHH sadece hayır kapılarından birisidir çağrımız önce yakınlarınıza ailenize akrabalarınıza destek olmanızdır. Kurumlar sadece aracıdır önce en yakınınızdaki ihtiyaç sahiplerine ulaşın. Bizi kurtaracak olan özünde bizi biz yapan bu toprakların hamurunda olan dayanışma bilincidir” dedi.

Haber Ara