Dolar

32,3764

Euro

35,0246

Altın

2.326,54

Bist

9.142,40

İHH Ramazan kolisi yardımı nasıl alınır? İHH erzak yardımı başvurusu nasıl yapılır?

İHH Ramazan kolisi yardımı nasıl alınır? İHH İnsani Yardım Vakfı Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine el uzatmaya devam ediyor. 2021 yılının ramazan ayında çalışmalarına “Ramazan’da Umut Var” sloganıyla başlayan İHH yaklaşık 2 milyon kişiye hayır severlerin yardımlarını ulaştırıyor. Ramazan ayında Ramazan kolisi yardımı almak isteyen ihtiyaç sahipleri de İHH Ramazan kolisi yardımı nasıl alınır sorusunu soruyor. Peki İHH erzak, gıda yardımı başvurusu nasıl yapılır? İHH yardımı için nereye başvurulur.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-17 19:28:45

İHH Ramazan kolisi yardımı nasıl alınır? İHH erzak yardımı başvurusu nasıl yapılır?

İHH Ramazan kolisi yardımı nasıl alınır? İHH İnsani Yardım Vakfı Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine el uzatmaya devam ediyor. 2021 yılının ramazan ayında çalışmalarına “Ramazan'da Umut Var” sloganıyla başlayan İHH yaklaşık 2 milyon kişiye hayır severlerin yardımlarını ulaştırıyor. Ramazan ayında Ramazan kolisi yardımı almak isteyen ihtiyaç sahipleri de İHH Ramazan kolisi yardımı nasıl alınır sorusunu soruyor. Peki İHH erzak, gıda yardımı başvurusu nasıl yapılır? İHH yardımı için nereye başvurulur.

Ramazan gıda kolisi yardımı nasıl alınır?

Ramazan gıda kolisi yardımı almak için çncelikle ihtiyaç sahibi olduğunuzu belgelerle ispatlamanız gerekiyor. İhtiyaç sahibi olduğunuzun belgeleyen evraklarla birlikte sivil kuruluşlara ya da devlete bağlı olan sosyal yardımlar genel müdürlüğüne başvurabilirsiniz. İhtiyaç dahibi olan bireyler muhtarlıklar vasıtası ile de yardım dağıtan kuruluşlara yönlendirilebilir. 

Ramazan erzak yardımı için nereye başvurulur?

Ramazan ayında gıda yardımı almak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşlar öncelikle T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüklerine başvurda bulunabilir. Bunun dışında mahalle muhtarlıkları da ihtiyaç sahibi vatandaşları ihtiyaç dağıtan kanallara yönlendirmesini sağlayabilir.

İHH binlerce aleye kumanya dağıttı

İHH, Ramazan 2021 çalışmalarına “Ramazan'da Umut Var” sloganıyla başladı. İHH, Ramazan boyunca Türkiye ve dünyada yaklaşık 2 milyon kişiye hayırseverlerin yardımlarını ulaştıracak.27 ülkede 100 bin yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğa bayramlık hediye edilecek.İhtiyaç sahiplerine ayrıca zekat bağışları ulaştırılacak. İHH ekipleri, 17 Nisan Cumartesi günü İstanbul'da 39 ilçede bin aileye kumanya ulaştırdı.

İHH vasıtası ile yardım bekleyenlere el uzatmak mümkün

Hayırseverler, başta Türkiye'de ve dünyanın farklı yerlerinde zulüm gören, mağdur olan, dara düşen Müslümanlar için zekâtlarını, fitrelerini, sadakalarını ve kumanyalarını İHH'nın iyilik hareketine katabilir ve Ramazan boyunca gerçekleştireceği kampanyalara destek olabiliyor. Hayırseverler, IFTAR, KUMANYA ya da BAYRAMLIKkelimelerinden birini yazıp 3072'ye SMS göndererek 5 TL destek olabilirler.

2021 Ramazan gıda yardımı yapan yerler

Kurum ve kuruluşlar, 2021 yılında ihtiyaç sahibi yoksul ailelere düzenli olarak yardım sağlamaya devam ediyor. Buraya başvuran ailelere düzenli bir şekilde nakdi yardım yapılıyor. Yaklaşan 2021 Ramazan ayı ile birlikte Ülkemizde yardıma ihtiyacı olan binlerce aileye Koronavırüs Salgını ile Mücadelenin yanında Sosyal Izolasyonu azamı ölçüde tutmak için muhtaçlık yardımına başvuru yapacak vatandaşlarımız evlerinden kolayca başvurabilirler.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı,

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV),

İstanbul Büyükşehir Belediyesi,

Ankara Büyükşehir Belediyesi,

İzmir Büyükşehir Belediyesi,

Adana Büyükşehir Belediyesi,

İHH Vakfı,

Deniz Feneri,

Umut kervanı,

Merhamet Derneği,

Taha Derneği,

Türk Kızılayı,

Beşir derneği,

Yardimeli Derneği,

Şefkat Derneği,

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM),

Sosyal Hizmetler Müdürlüğü,

Bütün valilik ve kaymkamlıklar üzerinden başvuru yaparak 2021 Ramazan ayı için yardım paketlerinden yararlanabilirsiniz.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara