Dolar

32,5344

Euro

34,9655

Altın

2.428,48

Bist

9.704,53

İHH'nın Suriye'de eğitim desteği sürüyor

İHH, Suriye'nin Türkiye sınırındaki Azez ilçesinde çatışmalarda yıkılan okulları onarıp, eğitime kazandırmak için proje başlattı

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-10 14:23:22

İHH'nın Suriye'de eğitim desteği sürüyor
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Suriye'de çatışmalarda büyük bölümü kullanılamaz hale gelen okulları onarıp eğitime kazandırmak için çalışmalar yapıyor.

İHH, Kilis'in karşısındaki Azez ilçesinde okulların onarımı için "Çocuklar okulsuz kalmasın" isimli bir proje başlattı.

Proje kapsamında ilk olarak, Halep'in Azez ilçesindeki Biragita beldesinde yaklaşık 5 yıldır kapalı olan okul, onarımdan sonra ilkokul olarak hizmet verecek.

İHH Suriye Çalışmaları saha koordinatörü Ömer Koparan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Özellikle eğitime çok önem veriyoruz. Bu ayın sonunda Biragita kasabasındaki okulu eğitime hazır hale getireceğiz." dedi.

Okulun onarımından sonra öğrencilere kırtasiye malzemeleri de verecekleri belirten Koparan, "Okulun olmamasından dolayı öğrencilerin bir kısmı camilerde eğitimlerini sürdürüyor. Bu okulla birlikte 362'si yetim, 860 öğrenci sabahçı ve öğlenci şeklinde eğitim alacak." diye konuştu.

Biragita'daki okulun müdürü Abdülkafi Hemşo da, "Savaştan dolayı çocuklar eğimsiz kaldı. İHH'nın yardımlarıyla bu kasabamızda ikinci okulu kuruyoruz. Okullarımızın araç ve gereçleri karşılayan Türkiye halkına sonsuz teşekkür etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Ayrıca Biragita'daki iki okula, enerji ihtiyacı karşılaması için 18 güneş paneli sistemi kuruldu.

İHH, iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana Suriye'ye yardım faaliyetlerinde bulunuyor.

Haber Ara