Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

İHH'den Çad'daki Kur'an kursu öğrencilerine yardım

İHH'den Çad'daki Kur'an kursu öğrencilerine yardım

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-24 10:17:10

İHH'den Çad'daki Kur'an kursu öğrencilerine yardım
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Orta Afrika ülkesi Çad'da, Kur'an-ı Kerim kursu öğrencilerine gıda ve kıyafet yardımında bulundu.

İHH gönüllüleri, başkent Encemine'de Çad Kur'an-ı Kerim Kursu öğrencilerine, hayırseverlerin bağışlarıyla alınan un, pirinç, makarna ve yağ gibi temel gıda maddelerinden oluşan yardım paketleri ile çeşitli kıyafetler dağıttı.

İHH Yardım Dağıtım Sorumlusu Hikmet Şölen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vakıf olarak bu yıl ramazanda 5 ayrı kıtada yardım dağıttıklarını söyledi.

Sekiz kişilik ekiple Afrika'nın en fakir ülkelerinden Çad'da bir haftadır çeşitli yardımlarda bulunduklarını ifade eden Şölen, "Halkının yüzde 60'ı Müslüman olan ülkede, hayırseverlerin bağışlarıyla alınan pirinç, un, yağ ve makarna gibi temel gıda maddelerinden oluşan yardım paketlerini dağıttık. Ayrıca yetim ailelerine de nakdi yardımda bulunduk" dedi.

Yardımları dağıtırken dil, din ve ırk ayrımı yapmadıklarını vurgulayan Şölen, başkent Encemine'de Kur'an-ı Kerim öğrenen öğrencileri de unutmadıklarını kaydetti.

Şölen, Çad Kur'an-ı Kerim Kursu öğrencilerine hem gıda hem de kıyafet yardımında bulunduklarına işaret ederek, "Allah hayır sahiplerinden razı olsun. Onların bağışlarıyla buradaki kardeşlerimiz Türkiye'nin dostluğunu yakından hissetti" diye konuştu.

Öğrencilerden Ömer Fadıl da yardımlardan dolayı hayır sahiplerine ve İHH gönüllülerine teşekkür etti.

Haber Ara