Dolar

32,3068

Euro

35,0599

Altın

2.307,54

Bist

9.079,97

İHH'dan Suriye'ye 27 tır insani yardım

İHH ile Katar Charity Derneği'nin işbirliğiyle 27 tır yardım malzemesi Suriye'ye gönderildi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-13 16:43:30

İHH'dan Suriye'ye 27 tır insani yardım

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) ile Katar Charity Derneği'nin işbirliğiyle 27 tır yardım malzemesi, törenle Suriye'ye gönderildi.

Tırlardaki 30 bin 400 yardım kolisinde pirinç, mercimek, bulgur, yağ, salça, makarna gibi malzemeler bulunuyor. Bu yardım tırlarındaki kolilerin 15 bin 205 Suriyeli aileye ulaştırılacağı bildirildi.

İHH Kilis Koordinasyon ve Lojistik Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, bugün düzenlenen organizasyonda Katar Charity Derneği'nin kendilerine yardımcı olduğunu söyledi.

27 yardım tırını Suriye'ye uğurlamak için Kilis'e geldiklerini ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

''Katarlı kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Suriye'yi hiç yalnız bırakmadılar. Suriye'ye giden yardımlar azaldı. Savaş her geçen gün daha da derinleşiyor. Yetimlerin sayısı ve işsisizlik arttı. Mültecilerin hareketliliğini durduramıyoruz. Mülteciler her geçen gün daha da fazlalaşıyor. Dünyanın gözleri önünde bir dram yaşanıyor. Rejimin attığı bombalarla şu anda insanlar hayatlarını kurtarmak için sınıra doğru akın ediyor. Birkaç ay için de mültecilerin sayısı daha da fazlalaşacak. O nedenle yeni bir hamle başlattık. Bu yılın sonuna kadar 3 bin tır daha inşallah Suriye'ye göndereceğiz.''

İHH'nın kalıcı projeleri bulunduğunu dile getiren Yıldırım, bu projelerin devam ettiğini, Suriye içerisinde kamplar açtıklarını, bu kamplarda da Katar Charity Derneği'nin çok büyük katkısı olduğunu kaydetti.

İHH Kilis Koordinasyon ve Lojistik Merkezi'nde bulunan mutfakta 100 bin ekmek çıkacağını vurgulayan Yıldırım, ''Bunu da Katar Charity Derneği ile birlikte yapıyoruz. Lojistik Merkezi'nde 50 bin kişiye yemek çıkacak. Gerekli olduğunda 120 bin kişiye kadar yemek çıkarma kapasitemiz var'' dedi.

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte tüm dünyaya Suriye için yardım çağrısında bulunan Yıldırım,Suriye içerisinde iftarlık malzeme vermek isteyen herkesi Kilis İHH'nın mutfağına beklediklerini kaydetti.

İHH olarak günde 1 milyona yakın ekmek dağıttıklarını ifade eden Yıldırım, ''Yardımların Suriye içerisinde devam edip artması lazım. Kardeşler, Müslümanlar ve insanlar, çocuklar açken rahat yatamayız. O nedenle tüm gücünüzle bu yardımları desteklemenizi istiyorum. Yardım yapıyorsunuz. Hepinize teşekkür ediyorum'' ifadelerini kullandı.

İnsani Yardım ve Acil Durum Çalışmaları Müdürü İbrahim Abel ise rahmet olan ramazan ayının yaklaştığını belirtti.

Abel, ''Ramazan ayı Kur'an, Allah'ı zikir ve sadakaların çokça verildiği aydır. Artık bizim Ramazan ayı öncesinde kumanyalarla yaptığımız yardımları Suriyeli kardeşlerimize göndermek sıradan oldu. Her sene yardımları İHH ile birlikte koordine ediyoruz. Bundan sonra yardım törenlerini umut ediyoruz ki Suriye içerisinde yapalım'' dedi.

Abel, yardımlarda emeği geçen başta Türk hükumeti olmak üzere herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından 27 tırın 8'i Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan geri kalan 19'u Hatay'ın Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Suriye'nin Halep, Azez ve İdlib bölgelerindeki Suriyeli savaş mağdurlarına gönderildi. 

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara