Dolar

32,5526

Euro

34,9882

Altın

2.420,94

Bist

9.722,09

İHH’dan sıkıyönetim ilan edilen Filipinler’de!

İHH İnsani Yardım Vakfı, sıkıyönetim ilan edilen Filipinler’in Marawi bölgesindeki çatışmalardan kaçarak İligan şehrine göç eden muhtaç insanlara yardım eli uzatarak bin 200 aileye gıda ulaştırdı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-31 18:24:03

İHH’dan sıkıyönetim ilan edilen Filipinler’de!

İHH İnsani Yardım Vakfı, acil yardım faaliyetleri kapsamında dünyanın dört bir yanındaki mağdur ve mazlumlara gıda, giyecek ve diğer temel ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor.

Bu kapsamda İHH, karışıklıklardan dolayı sıkıyönetim ilan edilen Filipinler'in Marawi bölgesinden kaçarak İligan'a göç eden bin 200 aileye gıda yardımı ulaştırdı. Hayırseverlerin destekleri ile yardımlar, önümüzdeki haftalarda da devam edecek.

“YARDIMA MUHTAÇ ÇOK SAYIDA BEBEK VAR”

Yardımları yerinde koordine etmek için bölgede bulunan İHH Filipinler - Moro sorumlusu Ömer Kesmen, Marawi'den 200 bine yakın insanın göç ettiğini ve sadece İligan'da 25 bin ailenin yardım beklediğini belirtti. Yetkililerin sıkıyönetim ilanının en az 2 ay süreceğini söylediğini belirten Kesmen, şöyle konuştu:

“Ramazan çalışmalarımız kapsamında bugün Marawi'deki karışıklıklardan kaçarak İligan'a gelen bin 200 aileye gıda yardımı ulaştırdık. Bu ailelerimizşuanda bölgedeki okullara sığınmış durumdalar. Hayırseverlerimizin destekleri ile haftaya yeni bir gıda ve hijyen malzemesi yardımı daha yapmayı planlıyoruz. Burada çok sayıda bebek de bulunuyor onların da ihtiyaçlarını karşılamamız gerekiyor.”

ihh (3)
ihh (1)

YARDIM ÇAĞRISI YAPILMIŞTI

Filipinler/Bangsamoro (Moro) Kalkınma Ajansı Başkanı Dr. SaffDipatuan, Marawi'deki saldırılar ve krizle alakalı çatışmalardan kaçan insanlara yardım çağrısı yapmıştı.

Haber Ara