Dolar

32,5829

Euro

34,8511

Altın

2.497,83

Bist

9.670,83

İHH'dan Pakistan'daki gurbetçilere iftar

İHH'dan Pakistan'daki gurbetçilere iftar

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-11 21:43:36

İHH'dan Pakistan'daki gurbetçilere iftar
İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), Pakistan'ın başkenti İslamabad'da yaşayan gurbetçi Türklere iftar yemeği verdi.

İHH'nın Pakistan'daki partner derneği Hubeyb Vakfı'nın merkezinde düzenlenen iftar davetinde İslamabad'da yaşayan gurbetçi Türkler bir araya geldi. İslamabad'da yaşayan bazı Doğu Türkistanlı ailelerin de katıldığı iftar programına Uygur çocuklar yöresel kıyafetleriyle katıldı.

İftarın ardından yaşları 6 ile 13 arasında değişen 20 kadar Doğu Türkistanlı çocuğa bayram harçlığı verildi.

Ramazan ayı boyunca yürüttükleri faaliyetler hakkında AA muhabirine bilgi veren İHH Pakistan Sorumlusu İsmail Songür, Anadolu insanının gayretleri ile Pakistan'da birçok muhtaç kişiye ulaştıklarını ifade etti. Songür, şunları dile getirdi:

"Ramazan süresince Türkiye'den çeşitli meslek gruplarından yaklaşık 60 kişiyi Pakistan'da ağırlayarak ülkeyi yakından tanımalarını sağladık. Bunun yanı sıra gerek maddi gerekse gıda yardımı yaparak Anadolu insanının cömertliğini yaklaşık 20 bin kişiye ülke genelinde ulaştırdık. Son olarak verdiğimiz iftar ile başkentte yaşayan Türkler olarak bir araya geldik. Bu iftara Doğu Türkistanlı aileleri davet ederek çocuklarına bayram harçlığı nispetinde bir yardımda bulunduk ve onların ana vatanlarında yaşananlara karşı yanlarında durduğumuzu göstermek istedik."

Haber Ara