Dolar

32,3276

Euro

35,0668

Altın

2.298,17

Bist

9.058,44

İHH'dan Mavi Marmara'nın yıl dönümünde yürüyüş

Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırının 7. yılı dolayısıyla Taksim'de 'Özgür Kudüs Yürüyüşü' gerçekleştirildi- Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın:- 'Mavi Marmara şehitleri gibi o geminin yüklendiği misyonu asla unutmayacağız. Siyonistler, daha ilk andan itibaren gemiyi terörle ilişkilendirmek istedi. Hainler, 'Otoriteden izin aldınız mı?' diyerek Siyonist lobiye hizmet etmeye çalıştı. O hain

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-31 22:02:04

İHH'dan Mavi Marmara'nın yıl dönümünde yürüyüş
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, İsrail'in Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırının 7. yılında "Özgür Kudüs Yürüyüşü" düzenledi.

Taksim Tünel'den başlayan yürüyüşe binlerce kişi katıldı. Galatasaray Lisesi'nin önünde son bulan yürüyüşte "Katil İsrail Filistin'den defol", "Filistin halkı yalnız değildir", "Mescid-i Aksa onurumuzdur " sloganları atıldı.

Meydandakilere hitap eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, konuşmasına bugün Diyarbakır'da şehit düşen güvenlik güçlerine rahmet dileyerek başladı.

Mavi Marmara gemisine yapılan saldırıda şehit olan vatandaşları anan Yalçın, "Mavi Marmara şehitleri gibi o geminin yüklendiği misyonu asla unutmayacağız. Siyonistler, daha ilk andan itibaren gemiyi terörle ilişkilendirmek istedi. Hainler, 'Otoriteden izin aldınız mı?' diyerek Siyonist lobiye hizmet etmeye çalıştı. O hainleri bu millet, 15 Temmuz'da gördü ve ağzının payını verdi." diye konuştu.

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım ise ramazan ayında yürüyüşe katıldıklarından dolayı Filistin sevdalılarına teşekkür etti. Yürüyüşü sadece İsrail'in değil, Mavi Marmara katılımcılarına "manyak tipler" diyen kişilerin de takip ettiğini anlatan Yıldırım, şunları söyledi:

"Birileri İslamcılara çatıyor. Sizler kimsiniz ki İslamcılara laf söylüyorsunuz. 15 Temmuz'da şehit olduk, Mavi Marmara'da şehit olduk. Sen şehitlere laf edecek kadar ahlaksızlaşmışsın. Bu küçük adamların toplumumuzun değerlerine hakaret etmesine asla izin verilmemelidir."

Konuşmasında Kudüs'ün Müslümanlar açısından önemine değinen Yıldırım, "Kudüs meselesi bir insanlık meselesidir. Sadece senin ve benim meselem değildir. Sadece Filistin'de taş atan çocuğun meselesi değildir, hepimizin meselesidir, onurudur. Kudüs barış şehridir." dedi.

İsrail'in Mavi Marmara'da şehit olan vatandaşlara ödemesi gereken tazminatı hala ödemediği vurgulayan Yıldırım, "Hani diyorlar ya İsrail 20 milyon dolar gönderdi. Herkes şehit çocuklarının yanına geliyor. Daha bir kuruş bile verilmiş değil. Mavi Marmara'daki şehit ailelerimiz, kendi yakınlarını unuttular ve bu katiller mutlaka zindana girmelidir diyorlar." ifadelerini kullandı.

İsrail'in ezanı yasaklamasına tepki gösteren Yıldırım, "Ezanı susturmaya karar vermişler. Ezanı susturuyorlar. Hem de Mescid-i Aksa'da. Allah sizin dilinizi, elinizi kurutsun. Allah sizin gerçek yüzünüzü herkese göstersin." şeklinde konuştu.

Yürüyüşün ardından dua edilerek İHH tarafından dağıtılan kumanyalarla iftar yapıldı. Yürüyüşe katılanlar daha sonra dağıldı.

Haber Ara